Δρ Αγγελίνα Βιδάλη

Μαθηματικός, Δρ. Πληροφορικής

Η Αγγελίνα Βιδάλη είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μαθηματικών του ΕΚΠΑ και έχει λάβει το διδακτορικό της δίπλωμα (2009) με τίτλο "Παιγνιοθεωρητική Ανάλυση Δικτύων" από το τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είναι καθηγήτρια μέσης εκπαίδευσης και Λέκτορας σε Μαθηματικά και Στατιστική στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Αθηνών.

Έχει διατελέσει μέλος Διδακτικού Ερευνητικού προσωπικού στο Πανεπιστήμιο De Montfort (Ηνωμένο Βασίλειο) και Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Ελλάδα), στο Πανεπιστήμιο Teesside (Ηνωμένο Βασίλειο), στο Πανεπιστήμιο Pierre and Marie Curie (Γαλλία), στο Πανεπιστήμιο Duke (ΗΠΑ), στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης (Αυστρία) και στο Ινστιτούτο Πληροφορικής Max Planck (Γερμανία).

Έχει διδάξει Μαθηματικά για τηλεπικοινωνίες, Εισαγωγή στη C++ και Εφαρμοσμένα Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο De Montfort (Ηνωμένο Βασίλειο) και Εισαγωγή στη Θεωρία Παιγνίων στο Πανεπιστήμιο του Saarland (Γερμανία). Έχει επίσης διδακτική εμπειρία σε θέματα αλγορίθμων και πολυπλοκότητας, υπολογισιμότητας, πιθανοτικών αλγορίθμων, θεωρίας παιγνίων, μαθηματικών για την πληροφορική και τις τηλεπικοινωνίες κ.λπ.

Στο Πανεπιστήμιο Duke οργάνωσε μια σειρά σεμιναρίων με τη χορηγία της Yahoo. Μεταξύ άλλων είναι αποδέκτης υποτροφιών από το ΙΚΥ την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας το ίδρυμα Alexander von Humboldt και το ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης.

Η έρευνά της εστιάζεται στην περιοχή των αλγορίθμων και της τεχνητής νοημοσύνης, και συγκεκριμένα στην κατανόηση της στρατηγικής συμπεριφοράς στις ηλεκτρονικές αγορές και στο σχεδιασμό μηχανισμών που δίνουν κίνητρα σε εγωιστές παίκτες να αναφέρουν τις πραγματικές τους προτιμήσεις. Τα πιο πρόσφατα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν τη διαφορική ιδιωτικότητα, τη μηχανική μάθηση και την επιστήμη των δεδομένων.