Ελένη Δεληγιάννη

Project Officer, Deputy Call Coordinator, MSCA Doctoral Networks, REA

Η Ελένη Δεληγιάννη εργάζεται ως Project Officer – Deputy Call Coordinator του Προγράμματος Διδακτορικών Υποτροφιών των Δράσεων Marie Skłodowska-Curie (MSCA  Doctoral Networks) στον Ευρωπαϊκό Εκτελεστικό Οργανισμό Έρευνας / European Research Executive Agency (REA).

Ξεκίνησε την καριέρα της στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) το 2018 ως Programme Manager στη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την τόνωση της έρευνας και της καινοτομίας στον τομέα των σιδηροδρομικών μεταφορών (Europe's Rail). Πριν την Ε.Ε., ήταν Συντονίστρια του πρώτου Προγράμματος Στέγασης και Στήριξης των Προσφύγων της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ (UNHCR) και του Δήμου Θεσσαλονίκης, στη Βόρεια Ελλάδα. 

Έχει πολυετή εμπειρία στη διαχείριση των επιδοτούμενων ευρωπαϊκών έργων και έχει εργαστεί για εθνικούς, περιφερειακούς, τοπικούς δημόσιους φορείς, ΜΚΟ, ακαδημαϊκά ιδρύματα και ιδιωτικά κέντρα στον τομέα της έρευνας, και της εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Σπούδασε Εκπαιδευτική και Κοινωνική Πολιτική στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη και εξειδικεύτηκε στη Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση/ Δια Βίου Μάθηση.  Είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών διπλωμάτων σπουδών, από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με εξειδίκευση στα Πληροφορικά Συστήματα και από το Harvard University στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ, με εξειδίκευση στην Εκπαίδευση και τη διοίκηση/ ηγεσία εκπαιδευτικών οργανισμών.