Παναγιώτης Τσιότρας

Καθ. Αεροδιαστημικής Μηχανικής Ινστιτούτο Ρομποτικής & Ευφυών Μηχανών, Georgia Tech, Ατλάντα (ΗΠΑ)

Ο Παναγιώτης Τσιότρας κατέχει την έδρα David and Andrew Lewis στην σχολή Αεροδιαστημικής Μηχανολογίας στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Τζόρτζια (Georgia Institute of Technology / Georgia Tech) στην πολιτεία της Georgia στις ΗΠΑ, όπου επίσης υπηρετεί σαν Αναπληρωτής Διευθυντής στο Ινστιτούτο Ρομποτικής και Ευφυών Μηχανισμών (Institute for Robotics and Intelligent Machines) στο ίδιο πανεπιστήμιο.

Από το 1994-1998 ήταν Επίκουρος Καθηγητής στη Σχολή Μηχανολογίας και Αεροδιαστημικής στο πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια (Univ. of Virginia). Στο παρελθόν έχει υπηρετήσει με την ιδιότητα επιστημονικού συνεργάτη στο  Virginia Tech, INRIA Rocquencourt και Ecole de des Mines de Paris (Γαλλία), στο Jet Propulsion Laboratory (JPL), και στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (Massachusetts Institute of Technology / MIT).

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα έγκειται στην περιοχή του βέλτιστου και μη γραμμικού αυτομάτου ελέγχου, και η σχέση τους με την τεχνητή νοημοσύνη, με έμφαση στην αυτονομία ρομποτικών οχημάτων. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 400 επιστημονικά άρθρα σε αυτές τις ερευνητικές περιοχές. Κατά καιρούς έχει λάβει αρκετές διακρίσεις και βραβεία για την ερευνά του όπως το NSF CAREER award, Sigma Xi Society Excellence in Research award, Purdue University Outstanding Aerospace Engineer (OAE) award, και IEEE Technical Excellence Award in Aerospace Control.

Κατέχει διδακτορικό δίπλωμα από το πανεπιστήμιο Purdue (ΗΠΑ), και μεταπτυχιακούς τίτλους Master σε Αεροδιαστημική Μηχανολογία και Μαθηματικά. Είναι απόφοιτος του ΕΜΠ (σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών).