Δρ. Ιωάννα Λυτρίβη

Διευθύνουσα Σύμβουλος ΕΟΠΠΕΠ

Η Ιωάννα Λυτρίβη είναι Διευθύνουσα Σύμβουλος του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) από τον Νοέμβριο του 2019. Εκπροσωπεί την Ελλάδα στη Συμβουλευτική Ομάδα της ΕΕ για το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων και είναι μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Κατάρτισης της ΕΕ (European Training Foundation).

Από το 2015 και για τέσσερα χρόνια εργάστηκε ως επιστημονικός σύμβουλος στη Βουλή των Ελλήνων με έμφαση στις πολιτικές εκπαίδευσης και κατάρτισης, ενώ από το 2011 έως το 2015 ήταν σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού στα Υπουργεία Επικρατείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Προηγουμένως εργαζόταν ως επιστημονική υπεύθυνη προγραμμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης σε δομές δια βίου μάθησης.

Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης, όπου και εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή με θέμα «Οι νέοι εκτός εκπαίδευσης, κατάρτισης και απασχόλησης (NEETs) στην Ελλάδα και διεθνώς. Ερμηνευτικές προσεγγίσεις».

Μιλάει αγγλικά και γερμανικά.