Άννα-Μαρία Φαντέλ

Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια Τομέας Φαρμακευτικής Χημείας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων, ΕΚΠΑ

Ονομάζομαι Φαντέλ Άννα-Μαρία και είμαι μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Τμήμα Φαρμακευτικής στον Τομέα της Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών προϊόντων. Είμαι χημικός και ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο Τμήμα Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με κατεύθυνση την βιοχημεία.

Ως προπτυχιακή φοιτήτρια πραγματοποίησα την πτυχιακή μου εργασία στον Τομέα την οργανικής χημείας, η οποία είχε ως στόχο την σύνθεση ενώσεων με αντικαρκινικές ιδιότητες. Εν συνεχεία πραγματοποίησα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο ειδίκευσης Συνθετική Φαρμακευτική Χημεία. Η ερευνά μου επικεντρώθηκε σε τεχνικές σχεδιασμού και ανακάλυψης νέων φαρμάκων in silico και in vitro δοκιμασίες, νέες καινοτόμες μεθοδολογίες υπολογιστικής χημείας και in vitro δοκιμασίες υψηλής απόδοσης.

Μετά την ολοκλήρωση του μεταπτυχιακού μου διεκδίκησα και κέρδισα διδακτορική υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών IKY για την διεκπεραίωση της διδακτορικής μου διατριβής. Η έρευνα μου επικεντρώθηκε σε ανθρώπινα ένζυμα και είχε ως στόχο τον σχεδιασμό και την ανακάλυψη μορίων με ρυθμιστικές ικανότητες έναντι αυτών με τελικό στόχο την ανακάλυψη νέων φαρμάκων. Καθόλη την διάρκεια της ακαδημαϊκής και ερευνητικής μου δραστηριότητας έχω ταξιδέψει και συμμετάσχει σε εκπαιδευτικά σεμινάρια και συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό κατακτώντας βραβεία καλύτερων προφορικών και αναρτημένων ανακοινώσεων.

Η πολυετής δραστηριότητα στον τομέα της φαρμακευτικής χημείας είχε ως αποτέλεσμα της συμμετοχή μου το τελευταίο έτος σε έρευνες που στοχεύουν στον σχεδιασμό νέας σειράς κοσμετολογικών προϊόντων με αντιγηραντικές ιδιότητες