Bάλια Λουτριανάκη

Φιλόλογος στο Αρσάκειο Ψυχικού, Πρόεδρος της Ελλην. Ένωσης για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση

Η Βάλια Λουτριανάκη είναι κλασική φιλόλογος (Dea-Paris IV Sorbonne, υπ.Δρ) με θέμα τη ρητορική και τη δημιουργική σκέψη στην εκπαίδευση. Διδάσκει στο Αρσάκειο Ψυχικού, όπου εμψυχώνει ομίλους ρητορικής, ηγεσίας και δημιουργικής σκέψης από το 2001 και διοργανώνει θερινά εργαστήρια ηγεσίας.

Διδάσκει στο Μεταπτυχιακό «Ρητορική, Επιστήμες του Ανθρώπου και Εκπαίδευση» (ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ). Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια στην «Εκπαίδευση Αποτελεσματικού Δασκάλου» της Gordon Training  International και TEDEd Club Leader. To πρόγραμμα «Τεισίας» που έχει σχεδιάσει για την εκπαίδευση του ενεργού πολίτη έχει εγκριθεί από το ΙΕΠ για τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων.

Ως πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση πραγματοποιεί εθελοντικά επιμορφώσεις εκπαιδευτικών,  εμψυχώνει την ετήσια Ρητορική Ομάδα Εκπαιδευτικών και διοργανώνει κατασκηνώσεις ρητορικής τέχνης και δημοκρατικής παιδείας για μαθητές και φοιτητές. Είναι  συν-Συντονίστρια της ομάδας «Σύμπραξη Σχολείων για τη Δημοκρατική Εκπαίδευση» της EUDEC-Greece. Συντονίζει την Ερευνητική Παιδαγωγική Ομάδα «Σείριος» και την Ομάδα Εθελοντών Παιδαγωγών.