Μανώλης Μπαμπάτσικος

3D VR/AR Medical Visualization Specialist, 3DMedWorld

Ο Μανώλης Μπαμπάτσικος είναι επικεφαλής καλλιτέχνης και στέλεχος ανάπτυξης επιχειρήσεων με έντονο ενδιαφέρον σε έργα 3D Medical Animation που ειδικεύονται στην προσομοίωση όλων των τύπων χειρουργικών επεμβάσεων.

Ξεκίνησε την εκπαιδευτική και επαγγελματική του σταδιοδρομία με προπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και έπειτα συνέχισε με Μεταπτυχιακό στα Ψηφιακά Οπτικά Εφέ στο Πανεπιστήμιο του Κεντ.

Κατέχει 2 χρόνια εμπειρίας στη βιομηχανία ως Visual Effects Artist στα LEGO Games, όπου εργαζόταν για την Warner bros. κερδίζοντας το 1ο παγκόσμιο βραβείο Bafta, 5 χρόνια εμπειρίας σε ιατρικά έργα Animation, εκπαιδεύσεις Εικονικής και Επαυξημένης πραγματικότητας, συνεργασίες με επαγγελματίες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και γνωστών χειρουργών και τέλος πολυετή εμπειρία σε 3D ταινίες μικρού μήκους σε όλο τον κόσμο.

Η επαγγελματική του καριέρα εξελίχθηκε μέσω της συνεργασίας του με την ORamaVR, ως Διευθυντής Ανάπτυξης Επιχειρήσεων και εξειδικευμένος εκπαιδευτής εφαρμογών εικονικής πραγματικότητας στην Ιατρική.

Εκπλήρωσε το όνειρo του να δημιουργήσει την εταιρεία 3DMedWorld με κύριο στόχο να εξυπηρετεί τις ανάγκες της Υγείας.