Ρήγας Ζαπουνίδης

Ηλεκτρ. Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών, Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Επιστημόνων Μονάχου

Γεννημένος το 1985 στη Γερμανία αλλά μεγαλωμένος λίγο έξω από την Καβάλα, ο Ρήγας Γιώργος Ζαπουνίδης σπούδασε στην Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης.

Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Η/Υ έξι χρόνια αφότου πρωτοβρέθηκε στην ακριτική πόλη και μετά από ένα διάλειμμα ως φαντάρος, κατηφόρισε στην Αθήνα για το διατμηματικό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Συστήματα Αυτοματισμού» στο ΕΜΠ.

Τη μεταπτυχιακή του εργασία εκπόνησε στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS στο Ινστιτούτο Αυτομάτου Ελέγχου LSR του Πολυτεχνείου του Μονάχου (TUM) με θέμα το σχεδιασμό τροχιάς και την αποφυγή εμποδίων μιας κινούμενης ρομποτικής πλατφόρμας.

Μετά το πέρας αυτής της απαιτητικής αλλά άκρως ενδιαφέρουσας εμπειρίας, η έντονη ανεργία στην Ελλάδα τον οδήγησε να αναζητήσει επίσης εργασία εκεί.

Από το 2012 απασχολείται ως μισθωτός, κυρίως στην τοπική αυτοκινητοβιομηχανία, συμβάλλοντας σε project μοντελοποίησης, αυτοματοποίησης, ανάπτυξης και τεστ λογισμικού, επικεντρώνοντας τελευταία σε εφαρμογές υπολογιστικής όρασης για συστήματα υποβοήθησης αυτοκινήτων ή αυτοδηγούμενα.

Παράλληλα, η ανάγκη του επαφής με ανθρώπους με παρόμοιες ανησυχίες τον κινητοποίησε να ασχοληθεί ενεργά με τη Λέσχη Ελλήνων Επιστημόνων στο Μόναχο, ένα μακρόβιο σύλλογο επιστημόνων (http://clubgriechischerakademiker.de/el/home/).

Τέλος, τις σκέψεις του για όσα συμβαίνουν γύρω του μοιράζεται ως blogger (https://imerologio-ksenitemenou.blogspot.com/). Όσο, βέβαια, του το επιτρέπει αυτό το νέο επίκεντρο της ζωής του: ο γιος του!