GREENET: Εκδήλωση Δικτύωσης για τη θεματική περιοχή «Κλίμα, Ενέργεια και Κινητικότητα» του Ορίζοντα Ευρώπη

Το EKT υποστηρίζει τη συμμετοχή ελληνικών οργανισμών και επιχειρήσεων στην εκδήλωση.

Ευκαιρίες δικτύωσης για όσους ενδιαφέρονται να αναζητήσουν συνεργάτες για την υποβολή προτάσεων στις νέες προκηρύξεις της θεματικής περιοχής «Κλίμα, Ενέργεια και Κινητικότητα» (Cluster 5 “Climate, Energy and Mobility”) του Ορίζοντα Ευρώπη θα έχουν οι ελληνικές επιχειρήσεις και οργανισμοί στη διεθνή εκδήλωση B2B συναντήσεων “Horizon Europe - Cluster 5 calls 2023 - Virtual Brokerage Event”, που πραγματοποιείται διαδικτυακά την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2022.

Η εκδήλωση δικτύωσης διοργανώνεται από το Enterprise Europe Network και το Δίκτυο για τα Εθνικά Σημεία Επαφής για το Cluster 5 (Climate, Energy and Mobility) στον Ορίζοντα Ευρώπη, GreenNet, στο πλαίσιο της διαδικτυακής εκδήλωσης ενημέρωσης “Cluster 5-Info Day” που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 15-16 Δεκεμβρίου 2022.

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (EKT), ιδρυτικό μέλος της κοινοπραξίας Enterprise Europe Network Hellas, υποστηρίζει τη συμμετοχή ελληνικών οργανισμών και επιχειρήσεων.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε επιχειρήσεις, ακαδημαϊκά ιδρύματα, ερευνητικούς οργανισμούς, δημόσιους φορείς, μη κυβερνητικούς οργανισμούς, οργανώσεις και συνδέσμους, συνεταιρισμούς, και λοιπούς ενδιαφερόμενους που θέλουν να συμμετάσχουν σε κοινοπραξίες, ώστε να υποβάλουν προτάσεις στο πλαίσιο των πρώτων προκηρύξεων του 2023 του Cluster 5 (Climate, Energy and Mobility) στον Ορίζοντα Ευρώπη.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει σύντομες παρουσιάσεις από ενδιαφερόμενους φορείς (pitching sessions), όπου θα παρουσιαστούν ιδέες και προτάσεις για συνεργασία, καθώς και τον προγραμματισμό διμερών συναντήσεων μεταξύ των εγγεγραμμένων φορέων.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να εγγραφούν δωρεάν εδώ και να υποβάλουν ένα προφίλ έως τις 9 Δεκεμβρίου 2022. Όλα τα προφίλ θα αξιολογηθούν και θα δημοσιευθούν στον ιστότοπο του Brokerage Event και θα αποτελέσουν τη βάση για τις διαδικτυακές Β2Β συναντήσεις.

Οι ελληνικές επιχειρήσεις και οργανισμοί που θέλουν να συμμετέχουν στην εκδήλωση, κατά την εγγραφή τους, στο πεδίο "Γραφείο Υποστήριξης – Support Office", επιλέγουν "GR National Documentation Centre EKT", προκειμένου να υποστηριχθούν από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (EKT).

Προτείνεται οι ενδιαφερόμενοι να παρακολουθήσουν τη διαδικτυακή ενημερωτική ημερίδα Information Day για το Cluster 5 που θα πραγματοποιηθεί στις 15-16 Δεκεμβρίου 2022 και στην οποία θα γίνει παρουσίαση από στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των νέων προκηρύξεων του 2023 για το Cluster 5 και των ευκαιριών χρηματοδότησης που προσφέρονται.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (EKT), και συγκεκριμένα με τη Βαρβάρα Βασιλάκη, σύμβουλο καινοτομίας ΕΚΤ, vasilaki@ekt.gr.

Το ΕΚΤ ως Εθνικό Σημείο Επαφής στον Ορίζοντα Ευρώπη

Το ΕΚΤ είναι Εθνικό Σημείο Επαφής (ΕΣΕ) για τον Ορίζοντα Ευρώπη, και συγκεκριμένα στον Πυλώνα 1 του προγράμματος για τη θεματική ομάδα Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA) και στον Πυλώνα 2 για τις θεματικές ομάδες 1 «Υγεία» και 4 «Ψηφιακές τεχνολογίες, Βιομηχανία και Διάστημα». Υποστηρίζει οργανισμούς, επιχειρήσεις, ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς φορείς σε όλη τη διαδρομή: από τον εντοπισμό ευκαιριών χρηματοδότησης μέχρι τη σύνταξη και υποβολή προτάσεων, την υλοποίηση των έργων και την αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων. Επιπλέον, συμβάλλει στην καταγραφή και ανάλυση της συμμετοχής της Ελλάδας σε ευρωπαϊκά προγράμματα έρευνας και καινοτομίας. Ως Εθνικό Σημείο Επαφής, υποστηρίζει την υλοποίηση έργων που συνεχίζονται και στο πλαίσιο του Ορίζοντα 2020. Το ΕΚΤ είναι βασικό μέλος του δικτύου των ΕΣΕ για το Digital στον Ορίζοντα Ευρώπη, Ideal-ist και των ΕΣΕ για το Industry, NCP4Industry.

Το ΕΚΤ είναι ο πρώτος Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας (DIH) στην Ελλάδα που καταχωρήθηκε στον κατάλογο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και συμμετέχει ενεργά στο DIH Expert Group της Eυρωπαϊκής Επιτροπής. Επίσης, το EKT είναι ο συντονιστής του ελληνικού κόμβου EIT Health στην Ελλάδα.   

Enterprise Europe Network

Το Enterprise Europe Network είναι το μεγαλύτερο δίκτυο υποστήριξης επιχειρήσεων στον κόσμο. Αποτελείται από 600 συνεργαζόμενους οργανισμούς, 3.000 εξειδικευμένα στελέχη και 17 ομάδες εμπειρογνωμόνων σε αντίστοιχους βιομηχανικούς κλάδους, σε περισσότερες από 60 χώρες. Από το 2008 έχει βοηθήσει 2,9 εκατομμύρια επιχειρήσεις να καινοτομήσουν και να αναπτυχθούν διεθνώς, ενώ 475.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν εμπιστευτεί μέχρι σήμερα τις συμβουλευτικές υπηρεσίες του Δικτύου.

Στην Ελλάδα, η κοινοπραξία Enterprise Europe Network Hellas αποτελείται από 16 οργανισμούς καταξιωμένους στον χώρο της καινοτομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων βιομηχανικών συνδέσμων, ερευνητικών, τεχνολογικών και τραπεζικών ιδρυμάτων, καθώς και εμπορικών και βιομηχανικών επιμελητηρίων. Το ΕΚΤ είναι ιδρυτικό μέλος και έχει συντονιστικό ρόλο στην κοινοπραξία.

www.ekt.gr, with information from Enterprise Europe Network, ΕΚΤ