Εκδήλωση EKT για τη δικτύωση και την καινοτόμο επιχειρηματικότητα στο πλαίσιο του GRBossible 2018

Νέοι επιχειρηματίες και στελέχη της αγοράς εργασίας θα παρουσιάσουν τις εμπειρίες τους αναφερόμενοι στην υποστήριξη του ΕΚΤ, ως συντονιστή του Enterprise Europe Network-Hellas και της πρωτοβουλίας "Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας", σε μια ανοικτή συζήτηση με το κοινό.
30.10.2018
| upd:
16.11.2018

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) διοργανώνει εκδήλωση με θέμα "Δικτύωση και Επιχειρηματικότητα", στο πλαίσιο του Φεστιβάλ GRBossible 2018 (1-2 Δεκεμβρίου 2018), εστιάζοντας στην πρωτοβουλία "Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας" και στο δίκτυο Enterprise Europe Network – Hellas, συντονιστής των οποίων είναι το ΕΚΤ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 12:30 π.μ., στην Αίθουσα «Silk Room A» του Πολυχώρου Πολιτισμού Αθηναϊς.

Ποιες είναι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει μία επιχείρηση με διεθνή δραστηριότητα; Τι απαιτείται για επιχειρηματική ανάπτυξη εκτός της Ελλάδας; Ποιες οι απαιτήσεις δικτύωσης και πώς γίνεται στην πράξη η διεθνής δικτύωση; Ποιες οι χρηματοδοτικές ανάγκες και ποιες οι ευκαιρίες; Πόσο καθοριστικός μπορεί να είναι ο ρόλος ευρωπαϊκών και εθνικών χρηματοδοτήσεων για την αναπτυξιακή πορεία μιας νεοφυούς επιχείρησης; Τι περιμένει και τι αξιολογεί θετικά μία επιχείρηση από την υποστήριξη φορέων όπως το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης;

Μέσα από την παρουσίαση έξι δυναμικών επιχειρηματιών και στελεχών επιχειρήσεων που έχουν συνεργαστεί με το ΕΚΤ θα απαντηθούν τα ερωτήματα αυτά και θα αναδειχθούν οι εμπειρίες καινοτόμων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται διεθνώς. 

Ομιλητές στην εκδήλωση του ΕΚΤ θα ειναι ο Σπύρος Αρσένης, συντονιστής του προγράμματος NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας, ο Αλέξανδρος Σεϊμανίδης, Ιδρυτής του B2B Wave, ο Κωνσταντίνος Παπαχαραλάμπους, Branch Manager στην Empist, ο Γιώργος Στέγγος, CEO & συνιδρυτής της Cyclefi & Recytrust, η Βασιλεία Χατζηστεργίου, συνιδρύτρια της BookingClinic.com και η Κωνσταντίνα Μπεθάνη, ιδρύτρια της Tenebra Studios. Συντονιστές της συζήτησης θα ειναι ο Δημήτρης Μαραγκός, επικεφαλής της Πρωτοβουλίας "Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας" που υλοποιεί το ΕΚΤ και ο Γιώργος Μέγας, Σύμβουλος Καινοτομίας και Μεταφορά Τεχνολογίας ΕΚΤ.

Για την εγγραφή στην εκδήλωση, θα πρέπει να συμπληρώσετε την φόρμα εγγραφών εδώ.

Enterprise Europe Network - Hellas: Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), ως συντονιστής του Enterprise Europe Network-Hellas, του μεγαλύτερου ελληνικού δικτύου επιχειρηματικής υποστήριξης, υποστηρίζει καινοτόμες και εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις να αποκτήσουν πρόσβαση σε νέες αγορές και χρηματοδότηση. Παρέχει εξατομικευμένες υπηρεσίες για διαχείριση καινοτομίας και scaling up των επιχειρήσεων. Ενημερώνει για ευρωπαϊκές πολιτικές και δίνει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε διαβουλεύσεις για μελλοντικές πρωτοβουλίες. Το ελληνικό δίκτυο μεσολαβεί σε περίπου 100 διακρατικές συνεργασίες ανά έτος.

Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας: Η πρωτοβουλία "Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας" υλοποιείται από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης στη βάση σχεδιασμού της Γενικής Γραμματείας Στρατηγικών & Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης και είναι προσανατολισμένη στην επαναπροσέγγιση του θέματος της φυγής των Ελλήνων στο εξωτερικό. Το μέσο για να γίνει κάτι τέτοιο είναι η ανάδειξη του στοιχείου της δικτύωσης των Ελλήνων όλου του κόσμου, που θα έχει σαν συνέπεια τη συνδιαμόρφωση με απτό τρόπο του μέλλοντος της χώρας, αλλά και της αλληλοϋποστήριξης σε επιστημονικό, επαγγελματικό κι επιχειρηματικό επίπεδο.

Το Φεστιβάλ GRBossible, διοργανώνεται για 3η συνεχή χρονιά από τον ελληνικό δικτυακό τόπο skywalker.gr και υποστηρίζεται και από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης. Εκπρόσωποι της επιχειρησιακής ομάδας "Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας" αλλά και του Enterprise Europe Network-Hellas, θα παρευρίσκονται καθ’ όλη τη διάρκεια του διήμερου στο Φεστιβάλ, με σκοπό να ενημερώνουν το κοινό και τους ενδιαφερόμενους για τις δράσεις του ΕΚΤ. Η φετινή συνάντηση του ελληνικού επιχειρηματικού οικοσυστήματος θα πραγματοποιηθεί σε ενιαίο φυσικό χώρο, με στόχο την αλληλεπίδραση και τη συνεργασία μεταξύ των συμμετεχόντων και την πρόσβαση σε πληροφορίες, πόρους και υπηρεσίες υποστήριξης της επιχειρηματικής ιδέας.

Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η διερεύνηση των αναγκών και των δυνατοτήτων, των ευκαιριών και των αποφάσεων που αφορούν τη γέννηση της επιχειρηματικής ιδέας, την υποστήριξη και την ανάδειξη νέων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και στην πληροφόρηση, τη δικτύωση και τη φυσική αλληλεπίδραση όλων των ενδιαφερομένων για το επιχειρηματικό οικοσύστημα.

Στο διήμερο φεστιβάλ νεοφυούς επιχειρηματικότητας GRBossible_2018 μπορείτε να παρακολουθήσετε: workshop επιχειρηματικότητας, υπηρεσίες personal business mentoring και θεματικά πάνελς που αφορούν το ελληνικό εξαγωγικό επιχειρείν, την καινοτομική επιχειρηματικότητα και τη χρηματοδότησή της, την επιχειρηματική δικτύωση και την εξαγωγική επιχειρηματικότητα. Όλες οι δράσεις του φεστιβάλ έχουν ελεύθερη είσοδο με απαραίτητη προεγγραφή στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ απευθύνεται σε νέους επιχειρηματίες, σε όσους ενδιαφέρονται να διερευνήσουν τις δυνατότητες και τις προοπτικές του επιχειρείν, καθώς και σε όλο το επιχειρηματικό οικοσύστημα, που μέσα από την τεχνογνωσία του υποστηρίζει και αξιοποιεί την ελληνική νεοφυή επιχειρηματικότητα. Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα λάβουν χώρα workshops, ομιλίες, personal business mentoring & coaching, booths με εκπρόσωπους από startups και πολλές άλλες εκδηλώσεις.

www.ekt.gr, with information from skywalker.gr, EKT