Πρόσκληση συμμετοχής στο Google Summer of Code από τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ)

To GSoC προσφέρει σε φοιτητές από όλο τον κόσμο την ευκαιρία να συμβάλουν σε ένα έργο ανοικτού κώδικα και να μάθουν πώς είναι να εργάζονται σε ένα περιβάλλον ανάπτυξης λογισμικού. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τις προτάσεις τους έως τις 3 Απριλίου 2017.

Κάθε καλοκαίρι χιλιάδες φοιτητές από όλο τον κόσμο συμμετέχουν στο Google Summer of Code (GSoC), αποκομίζοντας σημαντικές εμπειρίες και συμβάλλοντας, ταυτόχρονα, στην ανάπτυξη δημοφιλών έργων ανοικτού λογισμικού. To GSoC προσφέρει σε φοιτητές από όλο τον κόσμο την ευκαιρία να συμβάλουν σε ένα έργο ανοικτού κώδικα και να μάθουν πώς είναι να εργάζονται σε ένα περιβάλλον ανάπτυξης λογισμικού.

Στο φετινό Google Summer of Code (GSoC) συμμετέχει ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) με 11 έργα ανοιχτού κώδικα και 12 μέντορες, και απευθύνει πρόσκληση σε όσους φοιτητές επιθυμούν να συμβάλλουν σε ένα από τα έργα, να δηλώσουν συμμετοχή στο GSOC 2017 επιλέγοντας το έργο που ταιριάζει στα ενδιαφέροντα και τις δεξιότητες τους. Οι φοιτητές που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν καλούνται να υποβάλουν τις προτάσεις τους από τις 20 Μαρτίου έως τις 3 Απριλίου 2017.

Συγκεκριμένα, το GSoC παρέχει χρηματοδότηση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού σε φοιτητές για να συνεισφέρουν με κώδικα σε έργα ελεύθερου λογισμικού. Υλοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο και από το 2015 που ξεκίνησε έχουν συμμετάσχει σε αυτό περισσότεροι από 12.000 φοιτητές από 127 χώρες, με αποτέλεσμα να παραχθούν περισσότερες από 30.000.000 γραμμές κώδικα για 568 οργανισμούς ανοικτού λογισμικού.

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν φοιτητές που έχουν γνώσεις προγραμματισμού και οι οποίοι θέλουν να αποκτήσουν γνώσεις και εμπειρία στους τομείς ενδιαφέροντός τους. Οι φοιτητές που θα επιλεγούν πρέπει να συμμετέχουν για 3 μήνες στο πρόγραμμα και στο έργο ανοικτού λογισμικού που θα επιλέξουν και θα χρηματοδοτηθούν με έως και 4.800 δολάρια μετά από μηνιαία αξιολόγηση.

Αναλυτικές πληροφορίες για τη συμμετοχή του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) στο GSoC είναι διαθέσιμες στο σχετικό σύνδεσμο, ενώ το αναλυτικό χρονολόγιο του προγράμματος είναι διαθέσιμο στη σχετική ιστοσελίδα του GSoC.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών ΕΕΛΛΑΚ, Google summer of code