Workshop “Internet of Things, Ανοιχτές τεχνολογίες και Startups”

Στόχος του εργαστηρίου είναι να να παρουσιαστούν οι τρόποι που το Διαδίκτυο των πραγμάτων (Internet of Things) και οι ανοιχτές τεχνολογίες μπορούν να προωθήσουν καινοτόμες λύσεις για τις νεοφυείς και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

O Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών ΕΕΛΛΑΚ και η Ex Machina, σε συνεργασία με το δίκτυο Enterprise Europe Network-Hellas και τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων - INNOVATHENS διοργανώνουν το Workshop "Ιnternet of Things, Ανοιχτές τεχνολογίες και Startups" την Τρίτη 25/10/2016 στις 18:00 στο INNOVATHENS (Πειραιάς 100, κτίριο: Αεριοφυλάκιο 2, χάρτης).

Στόχος του εργαστηρίου είναι να να παρουσιαστούν οι τρόποι που το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (Internet of Things) και οι ανοιχτές τεχνολογίες μπορούν να προωθήσουν καινοτόμες λύσεις για τις νεοφυείς και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, παρουσιάζοντας παραδείγματα από τις δράσεις και τις λύσεις της Ex Machina.

Στο εργαστήριο θα υλοποιηθεί συμμετοχικό σενάριο χρήσης για την κατανόηση της παραγωγής αξίας χρήσης μέσω των ανοιχτών δεδομένων σε εφαρμογές IoT.

Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι ελεύθερη και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στη διεύθυνση https://ellak.gr/simmetochi-sto-workshop-internet-of-things-anichtes-technologies-ke-start-ups/

Για το Enterprise Europe Network-Hellas

Tο Enterprise Europe Network-Hellas (www.enterprise-hellas.gr), ελληνικός κόμβος του παγκόσμιου δικτύου Enterprise Europe Network (http://een.ec.europa.eu), παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες επιχειρηματικής υποστήριξης σε επιχειρήσεις με εξωστρεφή και καινοτόμο προσανατολισμό, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους.

To δίκτυο Enterprise Europe Network-Hellas, το οποίο λειτουργεί από το 2008, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αποτελείται από 12 οργανισμούς (ερευνητικοί και τεχνολογικοί οργανισμοί - μεταξύ των οποίων και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, σύνδεσμοι επιχειρήσεων, επιμελητήρια, αναπτυξιακή εταιρεία), κατανεμημένους σε όλη τη χώρα, οι οποίοι διευκολύνουν την πρόσβαση των επιχειρήσεων σε νέες αγορές, την πρόσβαση σε ιδιωτική και δημόσια χρηματοδότηση, τη μεταφορά τεχνολογίας, τη διαχείριση της καινοτομίας, την ευθυγράμμιση με ευρωπαϊκές πολιτικές και τη συμμετοχή των εταιρειών σε διαβουλεύσεις για νέες πολιτικές πρωτοβουλίες.

Το δίκτυο διερευνά ευκαιρίες για τις ελληνικές επιχειρήσεις σε περισσότερες από 60 χώρες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Συνεργάζεται με πληθώρα εθνικών οργανισμών για την υποστήριξη των επιχειρήσεων.

Για τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών ΕΕΛΛΑΚ

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών ΕΕΛΛΑΚ (http://eellak.gr/ ιδρύθηκε το 2008 και αποτελείται από 25 Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα και Τεχνολογικά Ιδρύματα. Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών Η ΕΕΛΛΑΚ έχει ως κύριο στόχο να συμβάλλει στην προώθηση και ανάπτυξη του Ελεύθερου Λογισμικού, του Ανοιχτού Περιεχομένου και των Τεχνολογιών Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής στον χώρο της εκπαίδευσης, του δημόσιου τομέα και των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα λειτουργεί ως κέντρο γνώσης και πλατφόρμα διαλόγου για τις ανοιχτές τεχνολογίες. Εκπροσωπεί τα Creative Commons, είναι ιδρυτικό μέλος τουCOMMUNIA, του FAB LAB ATHENS (http://fablabathens.gr/) και μέλος του Open Government Partnership (OGP) Network

www.ekt.gr, με πληροφορίες από Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών ΕΕΛΛΑΚ, Enterprise Europe Network-Hellas