Workshop “Πώς σχεδιάζω ένα Ανοιχτό Επιχειρηματικό Μοντέλο”

Στόχος του εργαστηρίου είναι να παρουσιαστούν τα μοντέλα ανοιχτής επιχειρηματικότητας και ανοιχτής καινοτομίας, τα οποία αποτελούν ολοένα και περισσότερο αναπόσπαστο μέρος της σύγχρονης επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Η ομάδα εργασίας για την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών ΕΕΛΛΑΚ, σε συνεργασία με το δίκτυο Enterprise Europe Network-Hellas και τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων – INNOVATHENS, διοργανώνουν workshop με θέμα “Πώς σχεδιάζω ένα Ανοιχτό Επιχειρηματικό Μοντέλο” την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016 στις 18:00 στο INNOVATHENS (Πειραιάς 100, κτίριο: Αεριοφυλάκιο 2, χάρτης).

Στόχος του εργαστηρίου είναι να παρουσιαστούν τα βασικά στοιχεία της κατάρτισης και αξιολόγησης των ανοιχτών επιχειρηματικών μοντέλων, δηλαδή των μοντέλων εκείνων που βασίζονται σε ανοιχτό σχεδιασμό, τεχνολογίες, λογισμικό, περιεχόμενα ή δεδομένα, και τους τρόπους που μπορούν να οδηγήσουν σε μια επιτυχημένη επιχειρηματική πρακτική.

Τα μοντέλα ανοιχτής επιχειρηματικότητας και ανοιχτής καινοτομίας αποτελούν ολοένα και περισσότερο αναπόσπαστο μέρος της σύγχρονης επιχειρηματικής δραστηριότητας. Η βασική διαφορά και το συγκριτικό πλεονέκτημα τους είναι η ευελιξία που παρέχουν στους δημιουργούς τόσο για τη χρήση όσο και στην επαναχρησιμοποίηση του έργου ή μέρους αυτού για δημιουργία νέου έργου.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί ένα διαδραστικό εργαστήριο, κατάρτισης επιχειρηματικών μοντέλων, όπου οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν τα δικά τους ανοιχτά επιχειρηματικά μοντέλα.

Η συμμετοχή στο workshop είναι ελεύθερη και η φόρμα εγγραφής είναι διαθέσιμη εδώ

Enterprise Europe Network-Hellas

Tο Enterprise Europe Network-Hellas, ελληνικός κόμβος του παγκόσμιου δικτύου Enterprise Europe Network, παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες επιχειρηματικής υποστήριξης σε επιχειρήσεις με εξωστρεφή και καινοτόμο προσανατολισμό, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους.
To δίκτυο Enterprise Europe Network-Hellas, το οποίο λειτουργεί από το 2008, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αποτελείται από 12 οργανισμούς (ερευνητικοί και τεχνολογικοί οργανισμοί, σύνδεσμοι επιχειρήσεων, επιμελητήρια, αναπτυξιακή εταιρεία), κατανεμημένους σε όλη τη χώρα, οι οποίοι διευκολύνουν την πρόσβαση των επιχειρήσεων σε νέες αγορές, την πρόσβαση σε ιδιωτική και δημόσια χρηματοδότηση, τη μεταφορά τεχνολογίας, τη διαχείριση της καινοτομίας, την ευθυγράμμιση με ευρωπαϊκές πολιτικές και τη συμμετοχή των εταιρειών σε διαβουλεύσεις για νέες πολιτικές πρωτοβουλίες.
Το δίκτυο διερευνά ευκαιρίες για τις ελληνικές επιχειρήσεις σε περισσότερες από 60 χώρες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Συνεργάζεται με πληθώρα εθνικών οργανισμών για την υποστήριξη των επιχειρήσεων.

Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών ΕΕΛΛΑΚ

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών ΕΕΛΛΑΚ ιδρύθηκε το 2008 και αποτελείται από 30 Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα και Τεχνολογικά Ιδρύματα. Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών ΕΕΛΛΑΚ έχει ως κύριο στόχο να συμβάλλει στην προώθηση και ανάπτυξη του Ελεύθερου Λογισμικού, του Ανοιχτού Περιεχομένου και των Τεχνολογιών Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής στο χώρο της εκπαίδευσης, του δημόσιου τομέα και των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα λειτουργεί ως κέντρο γνώσης και πλατφόρμα διαλόγου για τις ανοιχτές τεχνολογίες. Εκπροσωπεί τα Creative Commons, είναι ιδρυτικό μέλος του COMMUNIA, του FAB LAB ATHENS (http://fablabathens.gr/) και μέλος του Open Government Partnership (OGP) Network.

Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων-INNOVATHENS

Ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων-INNOVATHENS είναι μία υποδομή στήριξης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας σε έναν νεανικό χώρο έμπνευσης, στο πιο αναγνωρίσιμο τοπόσημο της Αθήνας, την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, με περισσότερους από 1 εκατομμύριο επισκέπτες το χρόνο. Σκοπός του είναι να υποστηρίξει ένα δίκτυο όπου δημιουργικοί άνθρωποι με καινοτόμες ιδέες, καταξιωμένοι επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί, μέντορες, ερευνητές ανταλλάσουν γνώση, ερεθίσματα, τεχνογνωσία, εμπειρία και καλές πρακτικές μέσα από επαγγελματικές συναντήσεις, ομιλίες, παρουσιάσεις, εργαστήρια, ημέρες καριέρας και επιχειρηματικότητας, διαγωνισμούς και φεστιβάλ καινοτομίας. 

www.ekt.gr, με πληροφορίες από ΕΕΛΛΑΚ