Εκδήλωση δικτύωσης του προγράμματος SymbIASIS: «Startups pitching to Hospitals»

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η γνωριμία και η δικτύωση μεταξύ των νοσοκομείων/κλινικών και επιλεγμένων νεοφυών επιχειρήσεων του προγράμματος.

To Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), κόμβος του EIT Health στην Ελλάδα και συντονιστής του προγράμματος SymbIASIS, διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση συζήτησης και δικτύωσης με τίτλο «Startups pitching to Hospitals», την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023 (12.00-15.30).

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η γνωριμία και η δικτύωση μεταξύ των νοσοκομείων/ κλινικών και επιλεγμένων νεοφυών επιχειρήσεων του έργου.

Η εκδήλωση απευθύνεται στις 40 νεοφυείς επιχειρήσεις που συνεχίζουν στο πρόγραμμα SymbIASIS από το 2022 και στις 10 νεοφυείς επιχειρήσεις που συμμετέχουν στον δεύτερο γύρο του προγράμματος το 2023. Επίσης, θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των 15 νοσοκομείων και κλινικών. 

Οι 50 συνολικά νεοφυείς επιχειρήσεις θα έχουν μια μοναδική ευκαιρία να παρουσιάσουν τις λύσεις τους στα νοσοκομεία και τις κλινικές του προγράμματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2022 προέκυψαν, μέσω του SymbIASIS, 17 συνεργασίες μεταξύ νοσοκομείων και νεοφυών επιχειρήσεων.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Γιώργος Μέγας, συντονιστής του EIT Health Hub στην Ελλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους Γιώργο Μέγα, συντονιστή του EIT Health Hub στην Ελλάδα, τηλ. 2102204921, megas@ekt.gr, και Μάριο Ροϊδη, EIT Health HUB/ Enterprise Europe Network Hellas Innovation Consultant, τηλ. 2102204924, mroidis@ekt.gr.

Το πρόγραμμα SymbIASIS

Το πρόγραμμα επιτάχυνσης SymbIASIS έρχεται να συνδέσει νοσοκομεία και νεοφυείς επιχειρήσεις με στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών.

Το πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα πρόγραμμα ξεκίνησε το 2022. Υλοποιείται από το EIT Health και συντονίζεται από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) σε συνεργασία με το Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Αρχιμήδης του ΕΚΠΑ.

Η αρχική πρόβλεψη ήταν το πρώτο έτος του προγράμματος να ξεκινήσει ο διάλογος και η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των νεοφυών επιχειρήσεων και των εκπροσώπων των ιατρικών μονάδων, ώστε να αυξηθεί η ετοιμότητά τους για τη δημιουργία πιλοτικών έργων και να ξεκινήσουν άμεσα τέσσερα προ-πιλοτικά έργα. Όμως, το SymbIASIS ξεπέρασε κατά πολύ τους αρχικούς στόχους και καθιερώθηκε ως ο πρώτος επιταχυντής για νεοφυείς επιχειρήσεις στον τομέα της υγείας στην Ελλάδα.

Στο SymbIASIS πλέον συμμετέχουν 15 νοσοκομεία και κλινικές και 40 από τις πιο δυναμικές startups που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υγείας στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Σχετικά με το EIT Health

Το EIT Health είναι ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά δίκτυα για την καινοτομία στον τομέα της υγείας. Αποτελείται από 266 εταίρους συμπεριλαμβανομένων κορυφαίων εταιρειών, πανεπιστημίων, κέντρων έρευνας και ανάπτυξης, νοσοκομείων και ινστιτούτων. Ο ρόλος του είναι να οικοδομήσει ένα οικοσύστημα που θα επιτρέπει τη μελλοντική ανάπτυξη της υγειονομικής περίθαλψης, προσφέροντας στους Ευρωπαίους πολίτες καλύτερη υγεία και μακροζωία. Το EIT Health αναβαθμίζει τις δεξιότητες των επαγγελματιών υγείας επενδύοντας στα καλύτερα ταλέντα της Ευρώπης και διευκολύνει την εμπορική αξιοποίηση καινοτόμων προϊόντων/λύσεων εντός της ΕΕ. Υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (EIT), φορέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τον ιστότοπο: www.eithealth.eu.

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) είναι κόμβος του EIT Health στην Ελλάδα και συντονιστής του πρωτοποριακού προγράμματος SymbIASIS. Από το 2017 δίνει την ευκαιρία στις ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις να συμμετέχουν σε προγράμματα, και να λάβουν χρηματοδότηση, υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, συμβουλευτικές υπηρεσίες και ευκαιρίες δικτύωσης στον τομέα της υγείας.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από EKT