8th Health Innovation Conference με την αιγίδα του ΕΚΤ

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και η Αξιολόγηση της Καινοτομίας στην Υγεία βρίσκονται στο επίκεντρο του Συνεδρίου.

To 8th Health Innovation Conference με τον τίτλο «Καινοτομία στην Υγεία: Καταλύτης για τη βελτίωση του ΕΣΥ» πραγματοποιείται την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024 στην Αθήνα (Ξενοδοχείο Divani Caravel) και διαδικτυακά, από την ethosEVENTS, σε συνεργασία με το περιοδικό Pharma & Health Business & το portal virus.com.gr.

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), φορέας εποπτευόμενος από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, παρέχει την αιγίδα του στο Συνέδριο.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και η Αξιολόγηση της Καινοτομίας στην Υγεία με την αξιοποίηση των δεδομένων υγείας βρίσκονται στο επίκεντρο του 8th Health Innovation Conference. Το Συνέδριο περιλαμβάνει παρεμβατικές ατομικές ομιλίες και τραπέζια συζήτησης (panels).

Διεθνώς, τα συστήματα υγείας βρίσκονται αντιμέτωπα με μία μεγάλη πρόκληση: το κόστος αυξάνεται συνεχώς, εξαιτίας της γήρανσης του πληθυσμού, της αύξησης των χρόνιων ασθενειών, της υιοθέτησης νέων, ακριβών θεραπειών, αλλά και των αυξημένων προσδοκιών των ασθενών.

Πολλές μελέτες έχουν αναδείξει ότι η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, μπορεί όχι μόνο να συμβάλει καθοριστικά στη βελτίωση των υπηρεσιών, αλλά και στον έλεγχο του αυξανόμενου κόστους. Αιχμές του δόρατος είναι και η Ψηφιοποίηση του συστήματος υγείας και η Τεχνητή Νοημοσύνη.

Ωστόσο, διεθνώς, υπάρχουν μεγάλες προκλήσεις: Τα εμπόδια στην υιοθέτηση των νέων, αλλά ακριβότερων θεραπειών και τεχνολογιών στην κλινική πράξη και ο σκεπτικισμός σχετικά με τα αναμενόμενα οφέλη τους, συνεχίζουν να δυσκολεύουν τα συστήματα υγείας στο να κεφαλαιοποιήσουν τις πρωτοποριακές επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις.

 Η συμμετοχή στo συνέδριο θα είναι με φυσική παρουσία στο Divani Caravel και online μέσα από το LiveOn Expo Complex, το καινοτόμο 3D εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο της LiveOn, της Ψηφιακής πλατφόρμας Επιχειρηματικής Επικοινωνίας και Εκδηλώσεων.

Οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου είναι οι ακόλουθες:
- Panel I: «Τεχνητή Νοημοσύνη στην Υγεία: προοπτικές-εμπόδια-προκλήσεις»
  Eνότητα 1: Καινοτομίες και καλές πρακτικές στο ΕΣΥ
  Eνότητα 2: Νέες μέθοδοι διάγνωσης και θεραπείας αλλάζουν το τοπίο στην υγεία
- Panel 2 «Νεότερες εξελίξεις στην αντιμετώπιση του και της παχυσαρκίας»

Το κοινό στο οποίο απευθύνεται το συνέδριο είναι: εκπρόσωποι του Yπουργείου Υγείας, εκπρόσωποι της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, στελέχη νοσοκομείων, εκπρόσωποι συλλόγων ασθενών, ιατροί, δημοσιογράφοι, στελέχη φαρμακευτικών επιχειρήσεων και εταιρειών ιατρικής τεχνολογίας.

Δηλώστε συμμετοχή εδώ.

Συνάντηση Εργασίας

Στο πλαίσιο του 8th Health Innovation Conference θα πραγματοποιηθεί Κλειστή Συνάντηση Εργασίας, με τίτλο «Αξιολόγηση και διαχείριση καινοτόμων θεραπειών και ιατρικών τεχνολογιών». Επί τάπητος θα τεθούν τα ακόλουθα θέματα:

  1. Πρόσβαση ασθενών σε καινοτόμα φάρμακα και ιατροτεχνολογικά
  2. Έλεγχος συνταγογράφησης φαρμάκων υψηλού κόστους
  3. Health Technology Assessment
  4. Ταμείο Ανάκαμψης: Επενδύσεις σε νέα ιατρική τεχνολογία

Η Συνάντηση Εργασίας θα διεξαχθεί υβριδικά, με φυσική παρουσία στo ξενοδοχείο που θα διεξαχθεί το Συνέδριο για τους συμμετέχοντες καθώς και για υψηλόβαθμα στελέχη των χορηγών του συνεδρίου και με ψηφιακή παρακολούθηση μέσα από τις ψηφιακές συνεδριακές υποδομές του LiveOn Expo Complex.

Θα κληθούν να πάρουν μέρος η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων μερών, όπως ασθενείς, φαρμακοβιομηχανία, ιατρικοί φορείς, φαρμακοποιοί, καθώς και των αρμόδιων φορέων όπως ΕΟΠΥΥ, ΕΟΦ, ΙΦΕΤ, ΕΚΑΠΥ κλπ.

Συντονιστής της Κλειστής Συνάντησης είναι ο κ. Αιμίλιος Νεγκής, Δημοσιογράφος και Διευθυντής Σύνταξης του Pharma & Health Business και του virus.com.gr.

Το ΕΚΤ κόμβος του EIT Health και Εθνικό Σημείο Επαφής για την Υγεία στον Ορίζοντα Ευρώπη

Το ΕΚΤ είναι κόμβος του EIT Health στην Ελλάδα και συντονιστής του πρωτοποριακού έργου SymbIASIS. Το EIT Health είναι ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά δίκτυα για την καινοτομία στον τομέα της υγείας. Αποτελείται από 130 εταίρους συμπεριλαμβανομένων κορυφαίων εταιρειών, πανεπιστημίων, κέντρων έρευνας και ανάπτυξης, νοσοκομείων και ινστιτούτων. 

Επίσης, το ΕΚΤ είναι Εθνικό Σημείο Επαφής για τον Ορίζοντα Ευρώπη, για επιμέρους προγράμματα. Μεταξύ άλλων, το ΕΚΤ είναι ΕΣΕ για τις θεματικές «Υγεία» και «Ψηφιακές τεχνολογίες, Βιομηχανία και Διάστημα», καθώς και για την «Αποστολή για τον Καρκίνο».

www.ekt.gr, με πληροφορίες από ΕΚΤ, ethosEVENTS