O διαδικτυακός κύκλος σεμιναρίων "Real Skills for Scientists" από το ΕΚΤ επιστρέφει τον Οκτώβριο

O νέος κύκλος webinars "Real Skills for Scientists - Computer Science" θα ξεκινήσει στις 8 Οκτωβρίου 2020 και θα ολοκληρωθεί σε 3 σεμινάρια, στοχεύοντας στην ανάπτυξη δεξιοτήτων για την επαγγελματική απασχόληση των νέων επιστημόνων και ερευνητών στις Επιστήμες Πληροφορικής.

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας», και το R.E.A.L. Science, μετά τον επιτυχημένο πρώτο κύκλο webinars "Real Skills for Scientists -Επιστήμες Ζωής" , επιστρέφουν τον Οκτώβριο 2020 με τη διοργάνωση του δεύτερου κύκλου στον τομέα Computer Science (Επιστήμες ΤΠΕ, Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών κλπ.). Τον δεύτερο κύκλο σεμιναρίων υποστηρίζει το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας της Κύπρου.

Ο κύκλος σεμιναρίων, που αποτελείται από 3 webinars με καταρτισμένους ομιλητές στις διάφορες θεματικές που θα παρουσιαστούν, απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες, διδάκτορες και μεταδιδάκτορες ερευνητές καθώς και νέους ερευνητές, όλων των επιστημονικών πεδίων, βαθμίδων και σταδίων καριέρας.

Στο πλαίσιο των σεμιναρίων, νέοι επιστήμονες αλλά και νέοι επαγγελματίες και επιχειρηματίες θα έχουν τη δυνατότητα να συναντηθούν διαδικτυακά και να συζητήσουν με καταξιωμένους επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι θα μεταδώσουν τις δικές τους εμπειρίες σταδιοδρομίας. Οι ομιλητές προέρχονται τόσο από τον ακαδημαϊκό όσο και από τον επιχειρηματικό χώρο.

Όλα τα σεμινάρια έχουν ως κοινό άξονα την ανάπτυξη δεξιοτήτων για την επαγγελματική απασχόληση των νέων επιστημόνων και ερευνητών, όπως για παράδειγμα η δημιουργία κατάλληλου βιογραφικού, η εθελοντική εργασία, παράλληλοι κλάδοι ενασχόλησης για την ενδυνάμωση του ερευνητικού/επιστημονικού προφίλ, συγγραφή ερευνητικών προτάσεων και εύρεση χρηματοδότησης, ερευνητική δραστηριότητα μέσω επιστημονικών δημοσιεύσεων, χρήσιμες συμβουλές για δικτύωση κ.ά.

Ο δεύτερος κύκλος σεμιναριών περιλαμβάνει 3 σεμινάρια μέσα στον Οκτώβριο. Συγκεκριμένα:

H συμμετοχή είναι δωρεάν, ωστόσο απαιτείται προεγγραφή μέσω της φόρμας συμμετοχής εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αποστείλετε email στο events@ekt.gr ή να καλέσετε στο 210 72.73.924.