H επιχειρηματική αειφορία στο επίκεντρο του Φεστιβάλ Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας GRBossible 2019

Το Φεστιβάλ θα αποτελέσει σημείο συνάντησης και ανταλλαγής τεχνογνωσίας αναφορικά με τον σχεδιασμό ολοκληρωμένων μοντέλων βιώσιμης επιχειρηματικής ανάπτυξης.

Το Φεστιβάλ Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας GRBossible δίνει και φέτος ραντεβού, στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς, στις 29 και 30 Νοεμβρίου 2019. Ένα από τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν σήμερα την παγκόσμια οικονομία και την επιχειρηματική κοινότητα, αυτό της επιχειρηματικής αειφορίας, σε συνδυασμό με το νέο μοντέλο παραγωγής, αυτό της κυκλικής οικονομίας βρίσκεται στο επίκεντρο του φετινού Φεστιβάλ. 

Σκοπός του GRBossible είναι η ανάδειξη και η υποστήριξη νέων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, καθώς και η επικοινωνία, η δικτύωση και η συνεργασία ολόκληρου του επιχειρηματικού οικοσυστήματος μέσα σε ένα πλούσιο σε πληροφόρηση περιβάλλον.

Κατά το διήμερο του GRBossible οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν ενεργά σε μια σειρά δραστηριοτήτων:

  • Συνέδριο με θέμα την «Επιχειρηματική αειφορία» και κεντρικό ομιλητή εκπρόσωπο του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, τον καθηγητή κ. Κωνσταντίνο  Αραβώση, Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος & Υδάτων.
  • 26 workshop επιχειρηματικότητας. Στα ακόλουθα links τα αντίστοιχα video ανά ημέρα: Παρασκευή 29/11 (link) και Σάββατο 30/11 (link).
  • Παρουσία νεοφυών επιχειρήσεων σε εκθεσιακό χώρο.
  • Corner υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων «Bussiness mentoring» από το ΚΕΜΕΛ.
  • Απονομή Βραβείων Επιχειρηματικότητας GRBossible 2019.
  • Παρουσίαση του βιβλίου «Σκέψεις για την Τοπική Ανάπτυξη» του Δημήτρη Μιχαηλίδη, από τις εκδόσεις Στέντορας.

Το Φεστιβάλ απευθύνεται σε νέους επιχειρηματίες και σε όλους όσους ενδιαφέρονται να διερευνήσουν τις δυνατότητες και τις προοπτικές του επιχειρείν, όπως και σε όλο το επιχειρηματικό οικοσύστημα, που μέσα από την τεχνογνωσία του υποστηρίζει και αξιοποιεί την ελληνική νεοφυή επιχειρηματικότητα.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα και αιτήσεις συμμετοχής μπορείτε να επισκεφθείτε το www.bossible.gr.

Επιπλέον, μπορείτε να δείτε το video του GRBossible  σε αυτό το link.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Skywalker.gr υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού, του Δήμου Αθηναίων, του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών και της Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας. Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες.

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) υποστηρίζει ως Community Supporter το Φεστιβάλ και συμμετέχει σε αυτό με παρουσίαση. Πιο συγκεκριμένα, η Βαρβάρα Βασιλάκη, Σύμβουλος Καινοτομίας ΕΚΤ, συμμετέχει στο πάνελ «Το παραγωγικό μοντέλο της κυκλικής οικονομίας vs το συμβατικό γραμμικό μοντέλο» (Παρασκευή 29/11/2019, 11:30 - 13.00).

www.ekt.gr, with information from Skywalker.gr, ΕΚΤ