Απονομή Βραβείων "Αριστεία Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας 2014"

Η τελετή απονομής των Βραβείων "Αριστεία Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας 2014", που διοργάνωσε το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2015, και ώρα 12:00 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Αίθουσα Λεωνίδας Ζέρβας).

Μετά από την ολοκλήρωση της διαδικασίας της επιλογής και αξιολόγησης των επικρατέστερων προτάσεων ανάμεσα από μια πλειάδα αξιόλογων ιδεών, ανακοινώθηκαν οι προτάσεις των ομάδων και τα ονόματα των μελών με σειρά διάκρισης.

Το Αριστείο καλύτερης ιδέας απονεμήθηκε στη πρόταση 'C-Muse (Cultural Memory as Updated Site-specific Experience): Σύστημα ψηφιακής εξιστόρησης για τρεις αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας' με εμπνευστές τους Βέργαδο Δημήτριο, Ταμπούρη Κωνσταντίνο και Κόμη Ελευθερία. Η παραπάνω πρόταση κατατέθηκε στον τομέα 'Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας'.

Ακολούθως, στον ίδιο τομέα, απονεμήθηκε Τιμητική Διάκριση για τη πρόταση με τίτλο 'PROSVASIS www.prosvasis.co', στους Δασκαλοπούλου Ευτυχία, Καζία Ελένη, Καπογιαννόπουλο Βασίλειο, και Φαζάκη Νικόλαο.

Η πρόταση με τίτλο 'Υδροστρόβιλος Παραγωγής Ηλεκτρισμού από Μικρές Υδατοπτώσεις' που κατατέθηκε στον τομέα 'Περιβάλλον και Νέες Μορφές Ενέργειας' και τα μέλη της ομάδας, Θεοχάρης Κωνσταντίνος & Θεοχάρης Δημήτριος έλαβαν Τιμητική Διάκριση.

Τέλος, Τιμητική Διάκριση στον ίδιο ως άνω τομέα έλαβε η πρόταση 'Έξυπνος Κάδος Ανακύκλωσης Μαγειρικών Ελαίων από Οικιακούς Χρήστες' και τα μέλη της ομάδας αυτής Συλάκου Μαρία, Δάβρης Παναγιώτης και Φολερός Δημήτριος.

Στο πλαίσιο της τελετής πραγματοποιήθηκε, επίσης, συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τη συμμετοχή εκπρoσώπων από τη Βιομηχανία.

Στόχος των Βραβείων είναι να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν πρωτότυπες προτάσεις που συμβάλουν στην ανάπτυξη συστημάτων και εφαρμογών βασισμένων σε νέες τεχνολογίες, στην ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής διάστασης στο σχεδιασμό καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, στην εξάπλωση της χρήσης των νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών αλλά και στη δημιουργία νέων επιχειρήσεων σε παραδοσιακούς τομείς ανάπτυξης με χρήση πρωτοποριακών συστημάτων ή με παροχή επιπλέον σύγχρονων υπηρεσιών. Η παρουσίαση του Θεσμού των Αριστείων Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας 2014 πραγματοποιήθηκε σε εκδήλωση στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών στις 18 Ιουλίου 2014.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από Source