Ανάδειξη των νέων ψηφιακών τεχνολογιών και εφαρμογών στο 26ο Συνέδριο Greek ICT Forum και την 1η Έκθεση Athens ICT Expo

Στο 26ο Συνέδριο Greek ICT Forum και την 1η Έκθεση Athens ICT Expo συμμετείχε ο Διευθυντής του ΕΚΤ, Δρ Κυριάκος Τολιάς, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό κατά τη διάρκεια της απονομής των Greek ICT Awards.

Στο 26ο Συνέδριο Greek ICT Forum και την 1η Έκθεση Athens ICT Expo με τίτλο «Digitalizing the Future» και με τη συμμετοχή βασικών παραγόντων και φορέων της ελληνική αγοράς Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ/ICT), συμμετείχε ως υποστηρικτής το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ). Το Συνέδριο και η Έκθεση διοργανώθηκαν στις 6-7 Μαρτίου 2024 στο Ζάππειο Μέγαρο από την Teamworks.

Φέτος, ο συνδυασμός του 26ου Greek ICT Forum και της 1ης Έκθεσης Athens ICT Expo έδωσε μοναδικές δυνατότητες επικοινωνίας μεταξύ επαγγελματικών επιστημονικών και κοινωνικών ομάδων πάνω σε καίρια θέματα ψηφιακών τεχνολογιών και ανάδειξης των εφαρμογών τους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ παρουσιάστηκαν σημαντικές υλοποιήσεις και ψηφιακές υπηρεσίες.

Η εκδήλωση συγκέντρωσε το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών και συνέδρων, με φυσική και ψηφιακή παρουσία, σε σειρά καίριων θεμάτων όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη, η Ψηφιακή Ασφάλεια, ο Φορολογικός Ψηφιακός Μετασχηματισμός, η Καινοτομική Επιχειρηματικότητα, το Ανοικτό Λογισμικό, οι Ψηφιακές Υπηρεσίες και Υποδομές, οι «Έξυπνες Πόλεις» και σειρά τομέων που αλλάζουν την κλασική φυσιογνωμία της ελληνικής οικονομίας, επιχειρηματικότητας και κοινωνίας.

Την εκδήλωση εγκαινίασαν ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος συνεχάρη τις εταιρείες που συμμετείχαν στην έκθεση και επεσήμανε τη σταθερή τάση τους για την ανάδειξη του ελληνικού καινοτομικού και ψηφιακού οικοσυστήματος τόσο στην εγχώρια όσο και διεθνή σκηνή και η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, η οποία μίλησε για την ψηφιακή μετάβαση της δημόσιας διοίκησης και βράβευσε φορείς του κλάδου που ξεχώρισαν διεθνώς.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Διευθυντής του ΕΚΤ, Δρ Κυριάκος Τολιάς, συμμετείχε με σύντομο χαιρετισμό στη διάρκεια απονομής των Greek ICT Awards, βραβεύοντας την εταιρεία Dotsoft, για την επιτυχημένη επιχειρηματική και τεχνολογική παρουσία της στον τομέα των έξυπνων πόλεων.

Η διοργάνωση του 26ου Συνεδρίου Greek ICT Forum και της 1ης Έκθεσης Athens ICT Expo πραγματοποιήθηκε σε μια χαρακτηριστική στιγμή της πορείας του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της χώρας, κατά την οποία ξεκινά η υλοποίηση μεγάλου μέρους των ψηφιακών έργων της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Η συγκυρία προσέφερε μοναδικές δυνατότητες για την ανάδειξη των ψηφιακών τεχνολογιών που αξιοποιούνται, των ωφελειών για την κοινωνία, την οικονομία και την επιχειρηματικότητα, της νεανικής και νεοφυούς επιχειρηματικότητας, των ψηφιακών ικανοτήτων, της κατάρτισης σε ψηφιακές δεξιότητες.

Περισσότερες πληροφορίες για το 26ο Greek ICT Forum: https://greek-ict-forum.gr/

Κεντρική φωτογραφία άρθρου: Ο Διευθυντής του ΕΚΤ Δρ Κυριάκος Τολιάς, απονέμει ένα από τα βραβεία Greek ICT Awards στην εταιρεία Dotsoft.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από ΕΚΤ, Teamworks