Τρεις ελληνικές εταιρείες στις κορυφαίες 25 του έργου STARTUP3

Γνωρίστε τις 25 κορυφαίες deep tech εταιρείες που προκρίθηκαν για την επόμενη φάση του διαγωνισμού.

Ανακοινώθηκε η λίστα με τις 25 φιναλίστ νεοφυείς και αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις (scaleups) του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού STARTUP3. Οι 25 επιχειρήσεις ξεχώρισαν ως κορυφαίες μεταξύ των 250 deep tech startups και μικρομεσαίων επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην πρώτη φάση του διαγωνισμού. Μετά την ολοκλήρωση της ιδιαίτερα επιτυχημένης διαδικασίας συγκέντρωσης αιτήσεων, διακόσιοι πενήντα αιτούντες από 36 χώρες πέρασαν από μια ισότιμη διαδικασία αξιολόγησης Peer -to-Peer, όπου ήταν ταυτόχρονα αξιολογούμενοι και αξιολογητές.

Η πρωτότυπη διαδικασία αξιολόγησης αποτέλεσε μια ιδιαίτερη εμπειρία για τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό. Οι συν-διαγωνιζόμενοι μοιράστηκαν τις ιδέες τους και επέλεξαν τις καλύτερες σε ένα μοναδικό ταξίδι διάρκειας ενός μήνα. Στο τέλος του ταξιδιού, προέκυψαν οι 25 κορυφαίες εταιρείες, με τις περισσότερες δυνατότητες ανάπτυξης. 

Μεταξύ των επιχειρήσεων που διακρίθηκαν περιλαμβάνονται τρεις ιδιαίτερα καινοτόμες ελληνικές εταιρείες. Η Ingredio, η Magos και η RTsafe αποτελούν πλέον διεθνώς αναγνωρισμένα παραδείγματα του ελληνικού επιχειρείν σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Οι 25 φιναλίστ θα συνεχίσουν το ταξίδι τους στο πρόγραμμα STARTUP3 Business & Growth Accelerator. Στη δεύτερη φάση του προγράμματος οι επιχειρήσεις θα λάβουν ειδική πανευρωπαϊκή υποστήριξη για την ανάπτυξη του επιχειρηματικού τους εγχειρήματος. Σκοπός του προγράμματος είναι η υποστήριξη των επιχειρήσεων αυτών για να γίνουν κυρίαρχες εταιρείες στις αγορές τους.

Γνωρίστε τις 25 επιχειρήσεις που ξεχώρισαν για τη δυναμική τους και τις δυνατότητες ανάπτυξής τους και επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες τους.

Οι επιχειρήσεις προέρχονται από διαφορετικούς κλάδους και αξιοποιούν διαφορετικές αναδυόμενες τεχνολογίες, όπως η ρομποτική, το Internet of things, η τεχνητή νοημοσύνη, η αγροτεχνολογία και η βιοτεχνολογία, οι τεχνολογίες έξυπνες πόλεις, καθώς και ιατρικές τεχνολογίες και γεωεπισκόπηση.

Στην επόμενη φάση του προγράμματος STARTUP3 παρέχεται ολοκληρωμένη υποστήριξη στις επιχειρήσεις ώστε να υποστηρίξουν τις ιδέες τους και να τις αναβαθμίσουν, να εντοπίσουν τα προβλήματα της αγοράς, να δημιουργήσουν το ελάχιστο βιώσιμο προϊόν και να εντοπίσουν τους υπάρχοντες τεχνολογικούς ανταγωνιστές τους.

Το STARTUP3 είναι ένα ευρωπαϊκό έργο στο οποίο συμμετέχει ενεργά το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) και ξεκίνησε επισήμως τον Φεβρουάριο του 2020 με τον ομώνυμο διαγωνισμό. Χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Ορίζοντας 2020 και αποτελεί μέρος της πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας Startup Europe For Growth & Innovation Radar.

Το έργο STARTUP3 δημιουργεί γέφυρες μεταξύ νέων δυναμικών startups και μεγάλων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται εντός ΕΕ. Προσφέρει τεχνολογική και επιχειρηματική υποστήριξη σε νέες ιδέες που θέλουν να βρουν τον δρόμο τους προς την αγορά, ενώ οι νεοφυείς επιχειρήσεις δικτυώνονται και επωφελούνται από την αλληλεπίδρασή τους με το ευρωπαϊκό επιχειρηματικό οικοσύστημα.

Μάθετε Περισσότερα