Ανακοινώθηκαν οι πέντε νικητές του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας 2017

Οι πέντε ελληνικές ομάδες, οι οποίες επιλέχθηκαν μεταξύ 1.250 αιτήσεων, θα μοιραστούν το χρηματικό ποσό του €1.250.000

Ανακοινώθηκαν οι πέντε νικητές του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας 2017 σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 9 Ιουνίου 2017 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Οι νικητές του 2017 δραστηριοποιούνται σε ευρύ φάσμα επιχειρηματικών κλάδων, έχοντας αναπτύξει μια ηλεκτρονική εκπαιδευτική πλατφόρμα προγραμματισμού, μια έξυπνη λύση συσκευασίας τροφίμων, ένα παραδοσιακό ελληνικό αναψυκτικό ευεξίας, μια ηλεκτρονική πλατφόρμα εκπαίδευσης και αναζήτησης εργασίας, καθώς και μια εφαρμογή που βασίζεται σε κουίζ, η οποία βοηθά τους μαθητές να εξασκήσουν τις γνώσεις τους και να προετοιμαστούν για τις εξετάσεις.

Στον φετινό διαγωνισμό κατατέθηκαν συνολικά 1.250 επιχειρηματικές προτάσεις, ρεκόρ συμμετοχών από την έναρξη του Βραβείου. Οι πέντε νικητές θα θα μοιραστούν το χρηματικό ποσό του 1.250.000 ευρώ, καθοδήγηση και υπηρεσίες επιχειρηματικής υποστήριξης μέσω του δικτύου συνεργατών και υποστηρικτών του θεσμού. Εκτός από το χρηματικό ποσό σε κάθε ομάδα θα ανατεθεί ένας έμπειρος μέντορας, ενώ οι ομάδες θα λάβουν και ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών επιχειρηματικής υποστήριξης μέσα από το δίκτυο συνεργατών του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας, που καλύπτει, μεταξύ άλλων, νομικές και λογιστικές υπηρεσίες, υπηρεσίες διαχείρισης ανθρωπίνου δυναμικού, μάρκετινγκ και υπηρεσίες τεχνολογίας πληροφοριών.

Οι νικήτριες ομάδες του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας για το 2017 είναι:

1. Η Allcancode είναι μία διαδικτυακή εκπαιδευτική πλατφόρμα που καλλιεργεί τεχνολογικές δεξιότητες και γνώσεις προγραμματισμού μέσω διαδραστικών παιχνιδιών. Η πλατφόρμα επιτρέπει στους χρήστες της να αποκτήσουν βασικές δεξιότητες, ενώ δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουν και να δημοσιεύσουν τα δικά τους παιχνίδια ή εφαρμογές. Με την Allcancode οποιοσδήποτε μπορεί να μάθει να προγραμματίζει και να αξιοποιεί τις τελευταίες τεχνολογίες και να δημιουργήσει λειτουργικές εφαρμογές, χωρίς να απαιτείται η προηγούμενη εμπειρία προγραμματισμού.
Αιτούντες: Κώστας Καρολεμέας, Σπύρος Αλβέρτης, Έρση Σπαθοπούλου, Δημήτρης Καρατζαφέρης, Βαγγέλης Μπαγιαρτάκης.
Γνωρίστε την ομάδα εδώ.

2. Η Fresh Strips παρέχει λύσεις χαμηλού κόστους στον τομέα της συσκευασίας, οι οποίες πληροφορούν τον καταναλωτή για την ασφάλεια και ποιότητα των τροφίμων που αγοράζει. Η Fresh Strips είναι προϊόν εκτενούς έρευνας και ανάπτυξης. Πρόκειται για πλαστικά αυτοκόλλητα που τοποθετούνται σε συσκευασίες τροφίμων, τα οποία εμφανίζουν τον βαθμό έκθεσης ή μη των προϊόντων σε ακατάλληλη θερμοκρασία. Στην περίπτωση που εκτεθεί ένα προϊόν σε ακατάλληλη θερμοκρασία, το Fresh Strips αλλάζει χρώμα δείχνοντας πως το τρόφιμο δεν είναι πλέον ασφαλές για κατανάλωση. Η Fresh Strips παρέχει διαβεβαίωση στους παραγωγούς, στους εμπόρους και στους καταναλωτές σχετικά με την ασφάλεια των ευαίσθητων στη θερμοκρασία προϊόντων. Η Fresh Strips στηρίζεται από μία σειρά από εταιρίες και οργανισμούς όπως η Merck, η EY και το HighTechXL.
Αιτούντες: Μάριος Χρυσολούρης, Koen Nickmans, Φανή Τσιρώνη, Μαριάννα Γιαννόγλου, Αλέξανδρος Matthiessen, Katie McMullan.
Γνωρίστε την ομάδα εδώ.

3. H Kindred Honey Soda είναι ένα φυσικό αναψυκτικό με ελληνικό μέλι και λεμόνι. H Kindred Honey Soda έχει εμπνευστεί από μία συνταγή με πλούσια κληρονομιά ως γιατροσόφι μεταξύ διαφόρων αρχαίων και σύγχρονων πολιτισμών. Η Kindred επαναπροσδιορίζει τη μοναδική αυτή συνταγή με βάση το μέλι και την προσφέρει με τη μορφή ενός αναψυκτικού σε ανθρώπους που υιοθετούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Η εταιρεία το περιγράφει ως «τον τέλειο συνδυασμό του σύγχρονου τρόπου ζωής και της παραδοσιακής κληρονομιάς σε ένα αναψυκτικό».
Αιτούντες: Μάνος Σμυρλάκης, Νικόλας Σμυρλάκης.
Γνωρίστε την ομάδα εδώ.

4. Με πάνω από 2.000.000 downloads στην Ελλάδα και ένα δημοφιλές τηλεπαιχνίδι στην τηλεόραση, το Quizdom ξεκίνησε ως ένα παιχνίδι γνώσεων για κινητά τηλέφωνα και τώρα εξελίσσεται σε μία διαδικτυακή πλατφόρμα εκπαίδευσης. Στο Quizdom Education, οι μαθητές μπορούν να μάθουν και να προετοιμαστούν για διαγωνίσματα και εξετάσεις, παίζοντας ειδικά διαμορφωμένα παιχνίδια γνώσεων απέναντι σε φίλους και συμμαθητές τους. Οι ερωτήσεις βασίζονται σε υλικό από προηγούμενες και τρέχουσες εξετάσεις. Συνδυάζοντας την τεχνολογία με την ψυχαγωγία, η Quizdom Education σκοπεύει να κάνει τη μάθηση διασκέδαση, χρησιμοποιώντας τους παράγοντες επιτυχίας του Quizdom.
Αιτούντες: Χρήστος Τσούνης, Τριαντάφυλλος Ξυλούρης, Κωνσταντίνος Πλουμιδάκης, Βαλεντίνα Μαρουσοπούλου, Παύλος Ρίζος, Αριστείδης Μοίρας.
Γνωρίστε την ομάδα εδώ.

5. Η Tech Talent είναι μία εκπαιδευτική πλατφόρμα και μία πλατφόρμα εύρεσης εργασίας, η οποία προσφέρει στους υπεύθυνους προσλήψεων που αναζητούν επαγγελματίες στον χώρο τεχνολογιών και της πληροφορίας των επικοινωνιών, τη δυνατότητα να αναζητήσουν και να προσλάβουν το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό. Η Tech Talent προσφέρει δωρεάν μία σειρά από τεχνολογικά εκπαιδευτικά προγράμματα, επιτρέποντας στους χρήστες να αναπτύξουν τις γνώσεις τους στον προγραμματισμό αλλά και σε άλλες τεχνολογικές δεξιότητες. Επιπλέον, προσφέρει μία διαδικτυακή πλατφόρμα όπου αυτοί που αναζητούν εργασία μπορούν να δηλώσουν τις δεξιότητές τους, ώστε οι εταιρείες που βρίσκονται σε αναζήτηση να βρουν το προσωπικό με τις κατάλληλες δεξιότητες.
Αιτούντες: Δημήτρης Καλαβρός-Γουσίου, Φίλιππος Ζακόπουλος, Γιάννης Σκλάβος, Χρήστος Ανδρεΐκος, Κωνσταντίνος Πολίτης.
Γνωρίστε την ομάδα εδώ.

Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας θεσμοθετήθηκε το 2012, με βασικό γνώμονα ότι η επιχειρηματικότητα είναι το κλειδί για την ευημερία της Ελλάδας, στοχεύοντας στην τόνωση του επιχειρηματικού πνεύματος, ιδιαίτερα εν μέσω οικονομικής ύφεσης. Το Βραβείο χρηματοδοτείται και διαχειρίζεται από τον Όμιλο Libra Group, για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Ηellenic Initiative), ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού με σκοπό την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων στην Ελλάδα.  Υποστηρικτές του θεσμού είναι η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία συμβάλλει στην κατάρτιση και εκπαίδευση των συμμετεχόντων από το 2014, μέσω του Κέντρου Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη, και η εταιρεία επενδύσεων και ανάπτυξης ακινήτων Jalouise Pty Ltd. από την Αυστραλία. Συνολικά έχουν αναδειχθεί 19 νικητές από την έναρξη του Βραβείου το 2012, για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, οι οποίοι έχουν μοιραστεί συνολικά χρηματοδότηση ύψους €4.775.000.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας 2017