Ξεκίνησαν οι υποβολές προτάσεων για τον διαγωνισμό Nokia Open Innovation Challenge 2016

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τις προτάσεις τους για τον διαγωνισμό από τις 6 Ιουνίου έως τις 15 Αυγούστου και η αξιολόγηση θα γίνει με κριτήρια την καινοτομία, τον αντίκτυπο και το επιχειρηματικό δυναμικό.

Ανακοινώθηκε η έναρξη, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, του διαγωνισμού “Nokia Open Innovation Challenge”, ο οποίος αφορά καινοτόμες ιδέες και νέα επιχειρηματικά μοντέλα σε παγκόσμιο επίπεδο για νέες τεχνολογίες στον τομέα του Internet of Things (IoT) σχετικά με τη δημόσια ασφάλεια, τη διασυνδεδεμένη αυτοκίνηση, την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση (Industry 4.0), την ψηφιακή υγεία/ιατρική (digital health), τους πόρους κοινής ωφέλειας, την ασφάλεια και τις έξυπνες πόλεις.

Ο διαγωνισμός "Nokia Open Innovation Challenge" απευθύνεται σε όσους έχουν καινοτόμο δραστηριότητα, σε νεοφυείς επιχειρήσεις (start-ups), σε οργανισμούς, στον ακαδημαϊκό κλάδο και σε όσους αναπτύσσουν τεχνολογίες του μέλλοντος για την καλυτέρευση του επιπέδου ζωής και μπορούν να επιδείξουν ένα πρωτότυπο της ιδέας τους που να λειτουργεί.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τις προτάσεις τους για τον διαγωνισμό από τις 6 Ιουνίου έως τις 15 Αυγούστου, οι οποίες θα αξιολογηθούν από τη Nokia και εμπειρογνώμονες του κλάδου, με κριτήρια την καινοτομία, τον αντίκτυπο και του επιχειρηματικού δυναμικού τους. Μετά την αξιολόγηση, οι 15 επικρατέστερες ομάδες θα κληθούν να συμμετάσχουν σε ένα διήμερο workshop με εμπειρογνώμονες της Nokia τον Οκτώβριο στο Παρίσι.

Οι νικητές θα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στο Nokia Innovation Accelerator Program, προκειμένου να αναπτύξουν τις ιδέες τους εντός της Nokia και της πρόσβασης που προσφέρει στην παγκόσμια αγορά και στο δίκτυο των επενδυτών της. Επιπλέον, οι τρες πρώτες ομάδες θα μοιραστούν το χρηματικό έπαθλο των 100.000 ευρώ για την ανάπτυξη των ιδεών τους.

Ο διαγωνισμός υποστηρίζεται από το επενδυτικό σχήμα Nokia Growth Partners, το οποίο αυτή τη στιγμή διαχειρίζεται 1 δισ. δολ., ενώ κατάφερε να συγκεντρώσει χρηματοδότηση ύψους 350 εκατ. ευρώ που θα επενδύσει 350 δισ. δολ. σε Startups που ασχολούνται με IoT το 2016.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από Nokia Open Innovation Challenge