Περισσότερες από 400 επιχειρηματικές συναντήσεις στην εκδήλωση AquaMatch 2015 για Καινοτόμες Τεχνολογίες Νερού

Η αξιολόγηση της εκδήλωσης τόσο από τους συμμετέχοντες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όσο και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήταν ιδιαίτερα θετική

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διεθνής εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων για Καινοτόμες Τεχνολογίες Νερού Aquamatch 2015 που διοργάνωσε στις 5 Νοεμβρίου 2015 στο Αμστερνταμ (Ολλανδία) το Enterprise Europe Network. Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), ως ελληνικός κόμβος του μεγαλύτερου διεθνούς δικτύου καινοτομίας και επιχειρηματικότητας Enterprise Europe Network, είχε ενεργό ρόλο στην εκδήλωση, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της συμμετοχής των ελληνικών επιχειρήσεων και ερευνητικών οργανισμών, ώστε να πραγματοποιήσουν διεθνείς επιχειρηματικές και ερευνητικές συνεργασίες.

Η εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης Aquatech Amsterdam (3-6 Νοεμβρίου) κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Εβδομάδας Νερού στο Αμστερνταμ (Amsterdam International Water Week) και απευθυνόταν σε επιχειρήσεις, κυρίως μικρομεσαίες, και ερευνητές που ενδιαφέρονται για διεθνείς συνεργασίες σε επιχειρηματικό, τεχνολογικό και ερευνητικό επίπεδο, καθώς και σε ερευνητές που ενδιαφέρονται να προωθήσουν ερευνητικά αποτελέσματα που βρίσκονται ήδη σε στάδιο αξιοποίησης.

Η ανταπόκριση επιχειρήσεων και οργανισμών σε διεθνές επίπεδο ήταν μεγάλη, καθώς πάνω από 150 οργανισμοί από 30 χώρες πραγματοποίησαν εγγραφή στην εκδήλωση μεσιτείας, ενώ έλαβαν χώρα πάνω από 400 διμερείς συναντήσεις σε μία προσπάθεια να συνάψουν εμπορικές, τεχνολογικές ή/και ερευνητικές συνεργασίες. Συγκεκριμένα από την Ελλάδα, το ΕΚΤ υποστήριξε τη συμμετοχή 4 ελληνικών εταιρειών, οι οποίες πραγματοποίησαν 23 επιχειρηματικές συναντήσεις συνολικά.

Η εκδήλωση επικεντρώθηκε στους εξής τομείς και προγράμματα: Επεξεργασία νερού, Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση νερού, Monitoring & Sensoring, Διαχείριση νερού, Νερό & ενέργεια, Νερό & ICT, Horizon 2020, Eurostars και LIFE. Οι συμμετέχοντες φορείς είχαν τη δυνατότητα να αναζητήσουν τους κατάλληλους εταίρους για διεθνή συνεργασία στο πλαίσιο των νέων προκηρύξεων των σχετικών προγραμμάτων για τα έτη 2016-17.

Η αξιολόγηση της εκδήλωσης τόσο από τους συμμετέχοντες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όσο και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήταν ιδιαίτερα θετική.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από Enterprise Europe Network-Hellas