Βραβεύτηκαν οι καλύτερες ' e-movies'

Ολοκληρώθηκε πρόσφατα ο πανελλήνιος φοιτητικός διαγωνισμός 'e-movie' με τη βράβευση τριών πρωτότυπων ταινιών μικρού μήκους. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε online στον δικτυακό τόπο www.emovie.gr που στήθηκε από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ηλεκτροακουστικής και Τηλεοπτικών Συστημάτων του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης

O διαγωνισμός έδωσε την ευκαιρία σε φοιτητές από όλη την Ελλάδα να εμπνευστούν και να προβάλουν το καλλιτεχνικό τους έργο, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα τις δεξιότητές τους στη λήψη και επεξεργασία βίντεο με σύγχρονα πολυμεσικά εργαλεία και το Διαδίκτυο. Για τον σκοπό αυτό οι φοιτητές είχαν πρόσβαση σε ειδικά διαμορφωμένο εκπαιδευτικό υλικό, διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του e-movie, καθώς και πολυμεσικούς οδηγούς, με θεωρία αλλά και καλές πρακτικές για τη δημιουργία μιας τεχνικά άρτιας βίντεο παραγωγής.

Οι ταινίες που βραβεύθηκαν, διακρίθηκαν ανάμεσα στις 69 συμμετοχές για την πρωτοτυπία της ιδέας, την τεχνική αρτιότητα, τη δημιουργικότητα, αλλά και τη θετική τους αξιολόγηση από το κοινό. Οι δημιουργίες των φοιτητών αξιολογήθηκαν κατά 50% από τους 2.560 εγγεγραμμένους χρήστες της ιστοσελίδας του διαγωνισμού και κατά 50% από Επιτροπή Αξιολόγησης, που περιελάμβανε ειδικούς στον χώρο της οπτικοακουστικής παραγωγής.

Το πρώτο βραβείο με χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ κέρδισε η ταινία με τίτλο 'Fragments (Αποσπάσματα)' (http://www.emovie.gr/movies?task=viewvideo&video_id=127) της Ιουλίας Σταρτσένκο, φοιτήτριας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το δεύτερο βραβείο με χρηματικό έπαθλο 2.000 ευρώ απονεμήθηκε στον Δημήτρη Πολίτη, φοιτητή του Ιονίου Πανεπιστημίου, για την ταινία του με τίτλο 'Το ενοικιαζόμενο αμάξι' (http://www.emovie.gr/movies?task=viewvideo&video_id=64), ενώ το τρίτο βραβείο με χρηματικό έπαθλο 1.000 ευρώ απονεμήθηκε στην ομάδα των Βίκτωρα Αυλωνίτη, φοιτητή του ΤΕΙ Μεσολογγίου και Aρη Αρμάου, φοιτητή της ΑΚΤΟ Art&Design, για την ταινία τους με τίτλο 'Σώμα και πόλη' (http://www.emovie.gr/movies?task=viewvideo&video_id=45).

Σημειώνεται ότι ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου 'Τόπος προαγωγής δημιουργικότητας φοιτητών στον τομέα της οπτικοακουστικής παραγωγής' του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ Α.Ε.), το οποίο υλοποιήθηκε από το Εργαστήριο Ηλεκτρακουστικής και Τηλεοπτικών Συστημάτων του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.