12ο Greek ICT Forum: Με τα βλέμματα στραμμένα στο ΕΣΠΑ

Με θεματικό άξονα 'Το ΕΣΠΑ ξεκίνησε! Η Ανάπτυξη έρχεται' και με τη συμμετοχή σημαντικών ομιλητών από την πολιτική ηγεσία, τις επιχειρήσεις και την αγορά των ΤΠΕ θα πραγματοποιηθεί το 12 Ετήσιο Συνέδριο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Greek ICT Forum στις 5 και 6 Οκτωβρίου στην Αθήνα. Το Greek ICT Forum αποτελεί σημείο αναφοράς για όλες τις εξελίξεις στους τομείς των έργων και υπηρεσιών πληροφορικής και ψηφιακής οικονομίας που έχουν άμεση σχέση με τις δημόσιες υπηρεσίες, τους οργανισμούς και τον ιδιωτικό τομέα.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στην υλοποίηση του ΕΣΠΑ από τους καθ' ύλην αρμοδίους (Γενικός Γραμματέας Πληροφορικών Συστημάτων Καθηγητής κ. Διομήδης Σπινέλης, Γενικός Γραμματέας Επικοινωνιών Καθηγητής κ. Σωκράτης Κάτσικας, Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Ηλίας Πεντάζος, Ειδικός Γραμματέας Ψηφιακής Σχεδιασμού Δρ. Αντώνης Μαρκόπουλος, Ειδικός Γραμματέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Καθηγητής κ. Στέφανος Γκρίτζαλης), ενώ άλλοι σημαντικοί ομιλητές θα παρουσιάσουν μία ολοκληρωμένη εικόνα των στρατηγικών και πολιτικών κινήσεων που έχουν ή θα ξεκινήσουν άμεσα να υλοποιούνται. Παράλληλα σημαντικοί ομιλητές από τις μεγαλύτερες εταιρείες Πληροφορικής και Επικοινωνιών θα παρουσιάσουν τις τεχνολογικές στρατηγικές και επιλογές τους σε σημαντικούς κα ανερχόμενους κλάδους των Ψηφιακών Τεχνολογιών.

Όσον αφορά τη θεματική διάρθρωση του συνεδρίου, μέχρι στιγμής έχουν διαμορφωθεί οι εξής θεματικές ενότητες: 1) Τεχνολογίες και Υπηρεσίες Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στον Δημόσιο τομέα και στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση (Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010), 2) Επενδύσεις, Χρηματοδότηση και Ανάπτυξη έργων ICT στον Ιδιωτικό τομέα (Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010), 3) Ψηφιακές Υποδομές, Υπηρεσίες και Ευρυζωνικότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σχέδιο 'Καλλικράτης' (Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010) και 4) Ανάπτυξη Λογισμικού και Υπηρεσιών Ευρυζωνικότητας στη δεκαετία 2010-20 (Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010).

Το Greek ICT Forum τελείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού), του Υπουργείου Οικονομικών (Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων), του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Ειδική Γραμματεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης), του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων (Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας) και της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Το συνέδριο έχει επίσης τη στήριξη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Boρείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ), της Ελληνικής Εταιρείας Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΕΠΥ), του Συνδέσμου Εταιρειών Συμβούλων Μάνατζμεντ Ελλάδος (ΣΕΣΜΑ), του Ελληνοϊταλικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, του Ελληνοφινλανδικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι προηγούμενες διοργανώσεις έχουν στεφθεί από πλήρη επιτυχία, αναδεικνύοντας το Greek ICT Forum σε θεσμό στον χώρο της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών. Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι ελεύθερη και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στη διεύθυνση http://www.ictplus.gr/default.asp?pid=50.