1o Συνέδριο για τη Διεθνή Συνεργασία στην Έρευνα

Το 1ο Συνέδριο για τη Διεθνή Συνεργασία (INCO) 'Supporting Research Integration' διοργανώνεται στις 9-10 Ιουνίου, στην Αθήνα (ξενοδοχείο Royal Olympic, Αθανασίου Διάκου 28-34) από το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, Εθνικό Σημείο Επαφής για το Πρόγραμμα INCO στο 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο για την Έρευνα της ΕΕ, και τη Γενική Διεύθυνση Έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Περίπου 130 σύνεδροι από 60 χώρες θα συζητήσουν για τη διεθνή ερευνητική συνεργασία και τη δικτύωση φορέων ανάπτυξης πολιτικής, διαχείρισης και προώθησης προγραμμάτων σε όλο τον κόσμο.

Στόχος του συνεδρίου είναι η ανάδειξη της παγκόσμιας διάστασης του 7ου Προγράμματος Πλαισίου (ΠΠ), η ανταλλαγή απόψεων και η διαμόρφωση θέσεων πολιτικής για τη συνεργασία των ερευνητών σε παγκόσμιο επίπεδο. Το Συνέδριο καλύπτει θέματα πολιτικής για τη συνεργασία Ευρώπης-Τρίτων Χωρών στην έρευνα, καλές πρακτικές και επιτυχημένα παραδείγματα, αποτελέσματα των έργων που έχουν ήδη χρηματοδοτηθεί από το 7ο ΠΠ, κ.ά. Θα συμμετέχουν ομιλητές από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το National Science Foundation (NSF) των ΗΠΑ, τον Οργανισμό για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ), το Dubai Institute of Technology, κ.ά. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας καθ. Αχιλλέας Μητσός.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου INCONTACT (www.ncp-incontact.eu), το επίσημο δίκτυο των Εθνικών Σημείων Επαφής για τη Διεθνή Συνεργασία (INCO) στο 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο, που συντονίζει το δίκτυο ΠΡΑΞΗ.

Την πρώτη ημέρα του συνεδρίου (Τετάρτη 9 Ιουνίου), η οποία είναι κλειστή για το ευρύτερο κοινό, θα πραγματοποιηθεί η ετήσια συνεδρίαση της ΕΕ με τα Εθνικά Σημεία Επαφής για τη Διεθνή Συνεργασία (INCO NCPs) και εκπαιδευτικό σεμινάριο αποκλειστικά για τα INCO NCPs. Η δεύτερη ημέρα του συνεδρίου (Πέμπτη 10 Ιουνίου) είναι ανοικτή και αναμένεται η συμμετοχή στελεχών Υπουργείων αρμόδιων για Έρευνα και Τεχνολογική Ανάπτυξη, στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθώς και εκπροσώπων από οργανισμούς και φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού που δραστηριοποιούνται στον τομέα της διεθνούς επιστημονικής συνεργασίας.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου είναι διαθέσιμο στον δικτυακό τόπο www.inco-conference.eu. Για τη συμμετοχή στην ανοικτή συνεδρίαση απαιτείται προεγγραφή.

Μάθετε Περισσότερα