Εταιρείες υψηλής τεχνολογίας από Ελλάδα και Silicon Valley σε κοινό πρόγραμμα κατάρτισης

Περισσότεροι από 50 επιχειρηματίες από 25 ελληνικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας συμμετείχαν στον δεύτερο κύκλο του προγράμματος 'Business Acceleration Program: Striving for Business Excellence ((Think BIG!)' που πραγματοποιήθηκε στις 17-19 Μαϊου, στο Κέντρο Καινοτομίας Μικροηλεκτρονικής στο Μαρούσι. Πρόκειται για εξειδικευμένο πρόγραμμα κατάρτισης ελληνικών επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας που υλοποιείται με τη συνεργασία καταξιωμένων διαχειριστών κεφαλαίων επιχειρηματικού ρίσκου, επιχειρηματιών, εμπειρογνωμόνων στην ανάπτυξη startups και καθηγητών που δραστηριοποιούνται στο Silicon Valley και στην Ελλάδα.

Στόχος του προγράμματος είναι η βιωματική κατάρτιση των επαγγελματιών για την αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη τοποθέτηση των εταιρειών τους στις διεθνείς αγορές. Το πρόγραμμα, που συμβάλλει στην ενδυμάνωση και ανταγωνιστικότητα της ελληνικής βιομηχανίας υψηλής τεχνολογίας, υποστηρίζεται από την Ελληνική Πρωτοβουλία Τεχνολογικών Συνεργατικών Σχηματισμών-Corallia και την Ένωση Ελληνικών Βιομηχανιών Ημιαγωγών (ΕΝΕΒΗ) και θα ολοκληρωθεί σε 4 κύκλους. O τρίτος κύκλος του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στις 24-29 Ιουνίου στο Κέντρο Καινοτομίας Μικροηλεκτρονικής και ο τέταρτος στα τέλη Σεπτεμβρίου στο Silicon Valley.

Το πρόγραμμα καλύπτει θέματα όπως η αξιοποίηση και προώθηση μιας επιχειρηματικής καινοτόμου ιδέας ή προϊόντος, η δημιουργία ενός επιχειρηματικού πλάνου για την άντληση κεφαλαίων σποράς (seed capital), η άντληση και αξιοποίηση επενδυτικών κεφαλαίων και η διεθνής τοποθέτηση μιας επιχείρησης. Περιλαμβάνει δε ομιλίες, συζητήσεις, ομαδικές ασκήσεις, κ.λπ.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης του Corallia Δρα Jorge-A. Sanchez-P. το πρόγραμμα αποτελεί ένα ακόμη βήμα για τη διασύνδεση της συσσωρευμένης εμπειρίας και της επιχειρηματικής νοοτροπίας των απόδημων Ελλήνων με τις πρωτοπόρες επιχειρηματικές ιδέες των ειπχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και επιχειρούν στην παγκόσμια αγορά. Στη συστηματική δουλειά, τον στρατηγικό σχεδιασμό και την όρεξη για πρόοδο των Ελλήνων αναφέρθηκε και ο Γενικός Διευθυντής του Corallia καθηγητής Βασίλειος Μακιός.

Ο Δρ Γιώργος Κουτσογιαννόπουλος, Πρόεδρος της ΕΝΕΒΗ και Δ/νων Σύμβουλος της εταιρείας HELIC, ανέφερε ότι, για πρώτη φορά στη χώρα μας, Έλληνες επιχειρηματίες στην Ελλάδα και το Silicon Valley 'πάντρεψαν' τις γνώσεις και εμπειρίες τους για να βελτιώσουν την τοποθέτησή τους στον αγώνα για την άντληση κεφαλαίων. Από την πλευρά του ο κ. Θανάσης Κατσιούλας, συντονιστής του προγράμματος με τεράστια εμπειρία από το Silicon Valley, επισήμανε ότι, η ελληνική βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας ωφελήθηκε σημαντικά από την ανιδιοτελή διάχυση εμπειριών όλων των εισηγητών και περισσότερο ίσως στο ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν να παρουσιάσουν πραγματική και χειροπιαστή δυναμική, ικανή να τις αναδείξει στην παγκόσμια αγορά.