Μητρώο Διδακτόρων που δραστηριοποιούνται στην αγορά εργασίας δημιουργεί η ΓΓΕΤ

12.09.2007

Η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), προχωρεί στη δημιουργία Μητρώου Διδακτόρων που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά εργασίας, συμμετέχοντας σε μια πανευρωπαϊκή προσπάθεια για την καταγραφή των διδακτόρων της τελευταίας δεκαετίας σε μια αξιόπιστη Βάση δεδομένων. Από την προσπάθεια αυτή αναμένεται να προκύψουν σημαντικά στοιχεία για την επαγγελματική εξέλιξη και κινητικότητα των διδακτόρων που δραστηριοποιούνται στην κάθε αγορά εργασίας.

Στην ιστοσελίδα www.phdsurvey.gr έχει αναρτηθεί σχετικό ερωτηματολόγιο, το οποίο καλούνται να συμπληρώσουν όσοι έχουν αποκτήσει το διδακτορικό τους δίπλωμα από το έτος 1996 και μετά. Τα βασικά αποτελέσματα της έρευνας θα δημοσιευθούν στο Διαδίκτυο, ενώ όσοι πάρουν μέρος στην έρευνα θα ενταχθούν αυτόματα σε κλήρωση για ένα εξωτικό ταξίδι για δύο άτομα ή για μια δωροεπιταγή αντίστοιχης αξίας για τα καταστήματα Πλαίσιο.

Η συγκέντρωση όλης αυτής της δομημένης πληροφορίας θα βοηθήσει στην καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των υπαρκτών εξειδικεύσεων από την πολιτεία και την ευρύτερη αγορά εργασίας.

Σημειώνεται ότι όλες οι διδακτορικές διατριβές που εκπονούνται στα ελληνικά ΑΕΙ ψηφιοποιούνται και διατίθενται στο Διαδίκτυο από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, που έχει και την ευθύνη συγκρότησης και διάθεσης του Εθνικού Αρχείου Διδακτορικών Διατριβών.