Νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία του πολίτη

Σε αυτό το αφιέρωμα:

H μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση των δυνατοτήτων της νέας οικονομίας για την ανάπτυξη, την απασχόληση και την ισότιμη συμμετοχή όλων των Ευρωπαίων στην Κοινωνία της Πληροφορίας αποτελεί βασική προτεραίοτητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τα τέλη του 1999.    

Προς αυτή την κατεύθυνση, η ΕΕ ανέλαβε σημαντικές πρωτοβουλίες, όπως το σχέδιο δράσης eEurope 2002, το οποίο προωθούσε τόσο την εξασφάλιση οικονομικής, γρήγορης και ασφαλούς πρόσβασης στο Διαδίκτυο, όσο και την κατάρτιση, εξοικείωση και ευαισθητοποίηση των Ευρωπαίων πολιτών για τη χρήση του Διαδικτύου. Η δεύτερη φάση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, το σχέδιο δράσης eEurope 2005, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην τόνωση υπηρεσιών, εφαρμογών και περιεχομένου, καλύπτοντας τόσο τις online δημόσιες υπηρεσίες, όσο και το ηλεκτρονικό επιχειρείν.

Την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στους παραπάνω τομείς είχαν όσοι παρευρέθηκαν στο 14ο Παγκόσμιο Συνέδριο Πληροφορικής (WCIT 2004) με θέμα "Το μέλλον είναι τώρα", που πραγματοποιήθηκε από 19 μέχρι 21 Μαΐου 2004 στο Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Το 14ο Παγκόσμιο Συνέδριο Πληροφορικής, το σπουδαιότερο συνεδριακό γεγονός στο χώρο των νέων τεχνολογιών, διοργανώθηκε με επιτυχία από το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (μέλος του Παγκόσμιου Συνδέσμου Τεχνολογίας και Υπηρεσιών Πληροφορικής) και προσέλκυσε διακεκριμένους επιστήμονες, ακαδημαϊκούς και στελέχη εταιρειών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών από όλο τον κόσμο.

Διαβάστε το αφιέρωμα εδώ