Εκδήλωση για την πρωτοβουλία «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας» στη Θεσσαλονίκη

Σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, και θα συνδιοργανώσει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, θα παρουσιαστούν τα οφέλη της δικτύωσης και της συνεργασίας μεταξύ Ελλήνων επιχειρηματιών και ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και το εξωτερικό!

Μετά την πετυχημένη πρώτη δημόσια εμφάνιση της στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) το 2017, η εθνική πρωτοβουλία "Γέφυρες Γνώσης & Συνεργασίας" θα βρίσκεται και στην 83η ΔΕΘ (8- 16 Σεπτεμβρίου 2018). Μάλιστα τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), η Γενική Γραμματεία Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα διοργανώσουν ειδική εκδήλωση με θέμα "Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας: Οι Έλληνες σε όλο τον κόσμο δικτυώνονται, επιχειρούν και συνεργάζονται".

Η ημερίδα, η οποία θα γίνει το απόγευμα της Δευτέρας (17.30) στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, θα έχει έχει ως κεντρικό θέμα τα αμοιβαία οφέλη της δικτύωσης και της συνεργασίας μεταξύ Ελλήνων επιχειρηματιών και ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στόχος είναι να αναδειχθούν πραγματικές εμπειρίες καινοτόμων επιχειρήσεων αλλά και Ελλήνων που δραστηριοποιούνται διεθνώς. Τέλος, με αφορμή το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι τιμώμενη χώρα στη φετινή ΔΕΘ, θα συζητηθεί και η ελληνοαμερικανική επιχειρηματική συνεργασία. Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας».

Στο πρώτο μέρος της ημερίδας θα παρουσιαστεί η θεσμική διάσταση του φαινομένου και τα πρώτα αποτελέσματα της πρωτοβουλίας «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας» ενώ το δεύτερο μέρος θα πραγματοποιηθεί μια συζήτηση με Έλληνες επιχειρηματίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Θα υπάρχουν εταιρείες με επιτυχημένη δράση τα τελευταία χρόνια στη Θεσσαλονίκη (Beetroot, BETA CAE Systems, SoftConf), Έλληνας που επέστρεψε εν μέσω κρίσης και επιχειρεί στην Ελλάδα, Έλληνες που συνεργάζονται με Έλληνες του εξωτερικού, Ελληνίδα που δουλεύει ως ανώτατο στέλεχος στη Google (μέσω skype) κ.α. Η συμμετοχή στην Ημερίδα είναι ελεύθερη αλλά υπάρχει προεγγραφή καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες. Όσοι δεν μπορείτε να είστε με φυσική παρουσία στην εκδήλωση θα έχετε ευκαιρία να την παρακολουθήσετε μέσω live streaming!

Επίσης και φέτος εκπρόσωποι της επιχειρησιακής ομάδας της πρωτοβουλίας θα βρίσκονται στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης και θα ενημερώνουν τους παρευρισκόμενους για τους στόχους, το όραμα και τις έως τώρα δράσεις της πρωτοβουλίας που διασυνδέει το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό της Ελλάδας είτε αυτό βρίσκεται εντός είτε εκτός της χώρας.

Οι ώρες λειτουργίας της ΔΕΘ 2018 είναι: Σαββατοκύριακα: 10:00 - 22:00, Καθημερινές: 16:00 - 22:00

Τιμώμενη χώρα για το 2018 είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Λίγα λόγια για την πρωτοβουλία "Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας"

Μέσω της πρωτοβουλίας "Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας" υποστηρίζεται η δημιουργία δικτύωσης και η ανάπτυξη «γεφυρών» για τους Έλληνες που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό, δίνεται έμφαση στην επανασύνδεσή τους με τη χώρα, αξιοποιώντας ευκαιρίες δραστηριοποίησης και συνάπτοντας συνεργασίες με επιστήμονες, επαγγελματίες, φορείς και επιχειρήσεις.  Με τον τρόπο αυτό, και ενόσω βρίσκονται στο εξωτερικό, θα μπορούν να μεταφέρουν στη χώρα τεχνογνωσία, καλές πρακτικές και εμπειρία, ενώ αυξάνονται και οι πιθανότητες μελλοντικής επιστροφής τους. Η πρωτοβουλία ενεργοποιεί τους άμεσα ενδιαφερόμενους, δίνοντάς τους την δυνατότητα να συμμετέχουν σε μια εθνική προσπάθεια προσανατολισμένη τόσο στο δικό τους όφελος όσο και στο όφελος της χώρας συνολικά.

 

www.ekt.gr, with information from Γέφυρες Γνώσης & Συνεργασίας