'Στοά της Επιστήμης': μια πρωτότυπη έκθεση για τα επιτεύγματα και τα όρια της επιστημονικής γνώσης

27.04.2004

Τα σημαντικά επιτεύγματα των επιστημών και τα σύγχρονα όρια της γνώσης παρουσιάζονται στην έκθεση 'Στοά της Επιστήμης' (Science Tunnel) που πραγματοποιείται από τις 20 Απριλίου έως τις 15 Ιουλίου 2004, στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν επιστημονικά επιτεύγματα και προκλήσεις που αφορούν τα υλικά, τη λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού και την έρευνα των ασθενειών, την ανθρώπινη συνύπαρξη, το μέλλον του σύμπαντος, κ.λπ.

Η συγκεκριμένη έκθεση διοργανώθηκε για πρώτη φορά στη Γερμανία από το ερευνητικό ίδρυμα Max Planck, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Έκθεσης EXPO 2000, και από τότε μεταφέρεται σε διάφορες πόλεις του κόσμου. Η διοργάνωση της έκθεσης στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Υπουργείου Πολιτισμού, με αφορμή τη δοκιμαστική λειτουργία των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας.

Στόχος του Κέντρου είναι η προσέγγιση και κατανόηση της επιστήμης και τεχνολογίας από όλους, με εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό τρόπο. Οι νέες εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν: Μουσείο Τεχνολογίας, Κινηματοθέατρο Ευρείας Οθόνης, Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, Πλανητάριο, Τεχνοπάρκο, Χώρο Περιοδικών Εκθέσεων, Βιβλιοθήκη CD-ROM, Πάρκο Μεγάλων Εκθεμάτων και κήπους, Αίθουσα Επιδείξεων και Πειραμάτων, κ.λπ.

Η έκθεση λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9πμ έως τις 4μμ. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο δικτυακό τόπο του Κέντρου.