Νέα προκήρυξη για τη δημιουργία σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης

24.10.2005

Νέα προκήρυξη για την ανάπτυξη και λειτουργία σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης (wireless hotspots) ανακοίνωσε πρόσφατα η Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ και το Υπουργείο Μεταφορών & Επικοινωνιών. Πρόκειται για το Β' Κύκλο της συγκεκριμένης Δράσης, με προϋπολογισμό 9,5 εκατ. ευρώ και καταληκτική ημερομηνία την 21η Νοεμβρίου 2005.

Η Δράση απευθύνεται σε επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να παρέχουν ασύρματη πρόσβαση στο Διαδίκτυο και ηλεκτρονικές υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας. Οι υποδομές μπορούν να χρησιμοποιηθούν επίσης ως ασύρματα δίκτυα τοπικής πρόσβασης (WLANs), με χαμηλό κόστος και υψηλή αξιοπιστία, όπου δεν είναι εφικτή ή επιθυμητή η εγκατάσταση δομημένης καλωδίωσης.

Τα σημεία ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης αναπτύσσονται συνήθως σε χώρους με σημαντική συγκέντρωση επισκεπτών (hotspots), όπως για παράδειγμα σε χώρους διαμονής και ψυχαγωγίας, χώρους αναμονής και μετακίνησης, εκπαιδευτικά κέντρα, πολιτιστικούς χώρους, εμπορικά κέντρα, χώρους εκδηλώσεων, κ.λπ. Όσον αφορά τις υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, μπορεί ενδεικτικά να περιλαμβάνουν πλοήγηση στο Διαδίκτυο, ανταλλαγή αρχείων και online επικοινωνία μεταξύ των χρηστών, πρόσβαση σε εφαρμογές πολυμεσικού περιεχόμενου, υπηρεσίες ψυχαγωγίας, υπηρεσίες περιαγωγής, κ.λπ.

Ο προϋπολογισμός κάθε πρότασης μπορεί να κυμαίνεται από 7.000 έως 200.000 ευρώ, ενώ το ποσοστό κρατικής επιχορήγησης ανέρχεται στο 50% της συνολικής δαπάνης. Τα επιλέξιμα κόστη περιλαμβάνουν δαπάνες προμήθειας εξοπλισμού λειτουργίας των hotspots και λογισμικού, τηλεπικοινωνιακές δαπάνες συνδρομής στο Διαδίκτυο, δαπάνες βασικών υπηρεσιών, καθώς και κόστη για ανάπτυξη ιστοσελίδας πρόσβασης των χρηστών στις υπηρεσίες των hotspots, υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, υπηρεσίες συμβούλων και δράσεις προώθησης των hotspots.

Η διάρκεια των έργων δεν μπορεί να υπερβαίνει τα δύο χρόνια (μέγιστος χρόνος υλοποίησης hotspots: 6 μήνες, μέγιστος χρόνος λειτουργίας hotspots: 18 μήνες).

Περισσότερες πληροφορίες και έντυπα υποβολής είναι διαθέσιμα στο δικτυακό τόπο του προγράμματος.

Μάθετε Περισσότερα