4οι Πανελλήνιοι Αγώνες Κατασκευών και Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών για καινοτόμες εργασίες μαθητών

Εργασίες μαθητών ή/και εργασίες εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με κεντρικό άξονα το θέμα 'Φυσικές Επιστήμες και Ανθρωπότητα' θα παρουσιαστούν στους 4ους Πανελλήνιους Αγώνες Κατασκευών και Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών που διοργανώνει η Ελληνική Συντονιστική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού προγράμματος 'Οι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο 1' (Science on Stage 1), σε συνεργασία με το ΕΚΦΕ Αιγάλεω. Οι εργασίες, ατομικές ή ομαδικές, μπορούν να είναι: κατασκευές, πειράματα, καινοτόμο εκπαιδευτικό υλικό σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή ( video, cd - rom, λογισμικό), θεατρική παράσταση.

Οι Αγώνες θα πραγματοποιηθούν στις 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου 2005 στην Αθήνα (Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών). Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί όλων των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας, καθώς και οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε φορείς εποπτευόμενους από το ΥΠΕΠΘ. Στις ατομικές εργασίες ο υπεύθυνος, και - αντίστοιχα - στις ομαδικές εργασίες ο εκπρόσωπος της ομάδας πρέπει να είναι εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ4.

Η προεπιλογή και η τελική επιλογή των επτά καλύτερων εργασιών θα γίνει από επιτροπή μελών της Ελληνικής Συντονιστικής Επιτροπής του προγράμματος 'Οι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο 1' (Science on Stage 1). Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τους Αγώνες λήγει στις 11 Σεπτεμβρίου 2005.

Οι επτά εργασίες που θα βραβευτούν θα μετέχουν στο ελληνικό περίπτερο και θα διαγωνισθούν στην πανευρωπαϊκή κεντρική εκδήλωση του προγράμματος Science on Stage 1 (21-25 Νοεμβρίου 2005, CERN Γενεύη), μαζί με τις εργασίες των άλλων εκπαιδευτικών από τις 29 ευρωπαϊκές χώρες που μετέχουν στο πρόγραμμα.

Πληροφορίες:
Γ΄ Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπ/σης Αθήνας
ΕΚΦΕ Αιγάλεω Θηβών 401,
12210 Αιγάλεω, Αθήνα
κα Ευγενία Τσιτοπούλου
Τηλ. 210 5441533, Fax: 210 5441255
e-mail: etsitop@otenet.gr