Ημερίδα για τις τεχνολογίες γνώσης και τη διαχείριση πολιτιστικού πολυμεσικού περιεχομένου

15.06.2005

Συνέδριο με θέμα 'Τεχνολογίες Γνώσης και Διαχείριση Πολιτιστικού Πολυμεσικού Περιεχομένου' διεξάγεται την Τρίτη 28 Ιουνίου 2005 στην Αίθουσα Τελετών Κτηρίου Διοίκησης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Το συνέδριο διοργανώνεται από το Εργαστήριο Ψηφιακής Επεξεργασίας Εικόνας, Βίντεο και Πολυμέσων του ΕΜΠ, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, του Υπουργείου Πολιτισμού, του Επιχειρησιακού Προγράμματος 'Κοινωνία της Πληροφορίας' και του e-Business Forum.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί και η τελική ημερίδα του Ανθρώπινου Δικτύου Ερευνητικής και Τεχνολογικής Επιμόρφωσης MultiMine, που έχει ως στόχο την ενημέρωση του κοινού για τις δραστηριότητες του δικτύου. Το δίκτυο MultiMine έχει ως αντικείμενο τη έγκυρη, συστηματική και σε βάθος επιμόρφωση στελεχών, νέων ερευνητών, επιστημόνων και μεταπτυχιακών φοιτητών σε θέματα εξόρυξης και οργάνωσης της γνώσης.

Στο δίκτυο συμμετέχουν εκπαιδευτικά ιδρύματα (Πολυτεχνείο Κρήτης - Εργαστήριο Ψηφιακής Επεξεργασίας Σήματος και Εικόνας, Πανεπιστήμιο Πατρών - Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Η/Υ), ερευνητικά κέντρα (Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης - Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεματικής, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο - Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών, ΕΚΕΦΕ 'Δημόκριτος' Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Ινστιτούτο Πολιτιστικής και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας) και επιχειρήσεις (Systema Technologies ΑΕ, Γνώμων Πληροφορική ΑΕ).

Αναλυτική παρουσίαση του έργου και των δραστηριοτήτων του δικτύου, καθώς και δηλώσεις συμμετοχής στην ημερίδα υπάρχουν στον δικτυακό τόπο του δικτύου, http://www.multimine.gr.

Μάθετε Περισσότερα