Προκήρυξη για την υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο της Ε&Τ συνεργασίας Ελλάδας–Ιταλίας

08.06.2005

Η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και η Γενική Διεύθυνση Πολιτιστικής Προώθησης και Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ιταλίας προσκαλούν πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και επιχειρήσεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα να υποβάλουν κοινές ερευνητικές και τεχνολογικές προτάσεις, στο πλαίσιο του διμερούς προγράμματος επιστημονικής και τεχνολογικής συνεργασίας για τα έτη 2005-2007. Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται (70%) από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), το οποίο συμβάλλει στην άμβλυνση των ανισοτήτων μεταξύ των περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι επιστημονικοί τομείς που καλύπτει η προκήρυξη αφορούν τους τομείς:

  • Επιστήμη και τεχνολογία του Διαστήματος,
  • Θαλάσσιο Περιβάλλον και Βιολογία, Ιχθυοκαλλιέργειες, Υδατοκαλλιέργειες
  • Τεχνολογίες Διατήρησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς
  • Τεχνολογίες και εφαρμογές Διαδικτύου και Επικοινωνιών

Οι κοινές ερευνητικές προτάσεις που θα κατατεθούν θα πρέπει να έχουν συγκεκριμένους στόχους και να βασίζονται στο αμοιβαίο ενδιαφέρον και όφελος των συνεργαζομένων επιστημονικών ομάδων. Τα κριτήρια βάσει των οποίων θα αξιολογούνται οι προτάσεις αφορούν, μεταξύ άλλων, το επιστημονικό επίπεδο και την ερευνητική εμπειρία της ομάδας που υποβάλλει την πρόταση, την πρωτοτυπία και πληρότητα της πρότασης, την καταλληλότητα της προτεινόμενης μεθοδολογίας και τη σκοπιμότητα της συνεργασίας με τη συγκεκριμένη χώρα, καθώς και με τα παραδοτέα του έργου.

Η τελική επιλογή των προτάσεων θα γίνεται από μικτή επιτροπή, η οποία θα λάβει υπ' όψιν τις αξιολογήσεις των δύο πλευρών. Η χρονική διάρκεια εκτέλεσης των προτεινόμενων έργων δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα δύο έτη. Στην Ελλάδα, κάθε εγκεκριμένο έργο χρηματοδοτείται κατά την έναρξη του με το 80% της συνολικής του δαπάνης. Το υπόλοιπο 20% αποπληρώνεται μετά την υποβολή της τελικής έκθεσης του έργου και την πιστοποίησή του.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων είναι η 11η Ιουλίου 2005. Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.gsrt.gr/default.asp?V_ITEM_ID=3939