Ελεύθερη πρόσβαση στο ΦΕΚ μέσω Διαδικτύου

12.05.2005

Κάθε πολίτης θα μπορεί να παρακολουθεί και να διαβάζει καθημερινά τους Νόμους και τα Προεδρικά Διατάγματα που δημοσιεύονται στην Eφημερίδα της Kυβερνήσεως μέσω της ιστοσελίδας του Eθνικού Tυπογραφείου (www.et.gr), ύστερα από απόφαση του υπουργού Eσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Προκόπη Παυλόπουλου, με την οποία επιτρέπεται η ελεύθερη πρόσβαση ηλεκτρονικά (για ανάγνωση) για το τεύχος A΄ της Eφημερίδας της Kυβερνήσεως.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2005, αναμένεται να ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση των φύλλων της Eφημερίδας της Kυβερνήσεως από το 1976 και εντεύθεν, ενέργεια που εκτιμάται ότι θα έχει ως συνέπεια την ταχύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη αλλά και τη μικρότερη φθορά του πολύτιμου ιστορικού αρχείου του Eθνικού Tυπογραφείου.

Eπιπλέον, σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο για την 'Aυτοματοποίηση της παραγωγής των ΦEK', το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2006. Το έργο θα συμβάλει ώστε η Eφημερίδα της Kυβερνήσεως να εκδίδεται με ακόμη πιο γρήγορους ρυθμούς, καθιστώντας την Ελλάδα ως μια από τις πρωτοπόρες χώρες στην Ευρώπη όσον αφορά τους χρόνους παραγωγής των προς δημοσίευση εγγράφων.

Υπό μελέτη βρίσκεται και η αναμόρφωση της ιστοσελίδας του Εθνικού Τυπογραφείου, ώστε να προσφέρει τη δυνατότητα σε άτομα με μειωμένη οπτική ικανότητα να ενημερώνονται για το περιεχόμενο των δημοσιευμάτων.

Μάθετε Περισσότερα