Συμφωνία για την καταπολέμηση της ανεπιθύμητης ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (spam)

Εκπρόσωποι από 13 κράτη-μέλη της ΕΕ υπέγραψαν συμφωνία που προβλέπει τη λήψη κοινών μέτρων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των ανεπιθύμητων ηλεκτρονικών μηνυμάτων. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί το πρώτο βήμα για τη διακρατική συνεργασία σε αυτόν τον τομέα, αφού καθιερώνει κοινές πρακτικές μεταξύ των χωρών για την καταπολέμηση του spam mail.

Η Ευρωπαία Επίτροπος για την Κοινωνία της Πληροφορίας κα Viviane Reding χαιρέτησε αυτή την ενέργεια, καλώντας και τα υπόλοιπα κράτη-μέλη να υπογράψουν τη συμφωνία. «Οι αρχές των χωρών της ΕΕ πρέπει να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τα ανεπιθύμητα e-mail που προέρχονται από άλλα κράτη-μέλη, αν και στην παρούσα φάση τα περισσότερα προέρχονται από χώρες εκτός της ΕΕ» επισημαίνει η ίδια.

Οι εκπρόσωποι των κρατών-μελών που αποτελούν και μέλη του δικτύου CNSA, μιας νέας πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την καταπολέμηση της ανεπιθύμητης αλληλογραφίας, δεσμεύτηκαν ότι θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια προκειμένου να μειώσουν την έκταση του φαινομένου και να ικανοποιήσουν τα αιτήματα και παράπονα που εκφράζουν οι ευρωπαίοι πολίτες.

Τα κράτη-μέλη που έχουν υπογράψει μέχρι σήμερα τη συμφωνία είναι: Ελλάδα, Αυστρία, Βέλγιο, Κύπρος, Τσεχία, Δανία, Γαλλία, Ιταλία, Λιθουανία, Μάλτα, Ολλανδία, Ισπανία και Ιρλανδία.