Ανοιχτή διαβούλευση για το νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την καινοτομία και την ανταγωνιστικότητα

Μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου 2005 μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν ιδέες και προτάσεις για το νέο πρόγραμμα πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που αφορά την καινοτομία και την ανταγωνιστικότητα και καλύπτει την περίοδο 2007-2013.

Με το νέο πρόγραμμα η ΕΕ επιχειρεί να διαμορφώσει μια πιο διευρυμένη και συνεκτική προσέγγιση της καινοτομίας, με το συντονισμό και τη βελτιστοποίηση σχετικών δράσεων που προβλέπονται σε διάφορες ευρωπαϊκές πολιτικές, στα Προγράμματα Πλαίσιο για την έρευνα, αλλά και σε άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα (MAP, Intelligent Energy-Europe, Life, Modinis, eContent και eTEN).

Παράλληλα με την προώθηση της καινοτομίας, μέσω κατάλληλων «εργαλείων», σε τομείς όπως οι περιβαλλοντικές τεχνολογίες, η ενεργειακή επάρκεια και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στόχος του προγράμματος είναι επίσης η αύξηση απορρόφησης και η πλήρης αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών, η ενίσχυση της πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε χρηματοδοτικούς πόρους και η διαμόρφωση καλύτερων συνθηκών για τις επιχειρήσεις.

Η ανοιχτή διαβούλευση δίνει στους ενδιαφερόμενους φορείς τη δυνατότητα να εκφράσουν τις απόψεις τους σχετικά με τα πλεονεκτήματα και την προστιθέμενη αξία της διαμόρφωσης ενός ενιαίου προγράμματος για την ανταγωνιστικότητα και την καινοτομία, τον τρόπο σύνδεσης του εν λόγω προγράμματος με άλλα μέτρα της ΕΕ, κ.λπ. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο σχετικό δικτυακό τόπο: http://europa.eu.int/comm/enterprise/enterprise_policy/cip/consultation.htm