Ο καθ. Δημήτρης Νανόπουλος Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας

07.01.2005

Ο καθηγητής και ακαδημαϊκός Δημήτρης Νανόπουλος είναι ο νέος Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΣΕΤ), ύστερα από πρόταση του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας καθ. Γιάννη Τσουκαλά και απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα.

Το ΕΣΕΤ είναι το ανώτατο γνωμοδοτικό όργανο της Πολιτείας για τη διαμόρφωση και χάραξη της εθνικής πολιτικής για την έρευνα και την τεχνολογία. Είναι επίσης επιφορτισμένο με την υλοποίηση της πολιτικής αυτής. Τα μέλη του ΕΣΕΤ, που για πρώτη φορά περιλαμβάνουν και καθηγητές των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας, είναι πρόσωπα που διακρίνονται για το σημαντικό επιστημονικό τους έργο. Απαρτίζουν, δε, επιτροπές που είναι αρμόδιες τόσο για την επιστημονική και τεχνολογική πολιτική, όσο και για την κρίση των διευθυντών των ερευνητικών κέντρων και ινστιτούτων.

Αντιπρόεδροι του ΕΣΕΤ ορίστηκαν οι καθηγητές Δημήτριος Τριχόπουλος και Χριστόδουλος Στεφανάδης, ενώ Πρόεδροι των Tομεακών Eπιτροπών οι: καθ. Ιωάννης Σάχαλος (Τομέας Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών, Συστημάτων), καθ. Ανδρέας Ανδρεόπουλος (Τομέας Φυσικής, Χημείας, Υλικών), καθ. Χαράλαμπος Σαββάκης (Τομέας Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας), καθ. Χρήστος Ζερεφός (Τομέας Περιβάλλοντος και Ήπιων Μορφών Ενέργειας) και καθ. Ιόλη Καλαβρέζου (Τομέας Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών).