Εκδήλωση B2B συναντήσεων από το Enterprise Europe Network στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης HANNOVER MESSE 2024

Το ΕΚΤ υποστηρίζει τη συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων και οργανισμών στην εκδήλωση δικτύωσης.

Διεθνή εκδήλωση τεχνολογικών και επιχειρηματικών B2B συναντήσεων με τίτλο “Technology & Business Cooperation Days 2024” διοργανώνουν με υβριδικό τρόπο (δια ζώσης στις 22-25 Απριλίου 2024 στο Ανόβερο Γερμανίας και διαδικτυακά στις 9-11 Απριλίου 2024) το ευρωπαϊκό δίκτυο Enterprise Europe Network, η NBank και η Niedersachsen, στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθεσης HANNOVER MESSE.

Τη συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων και οργανισμών στην εκδήλωση δικτύωσης υποστηρίζει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (EKT), Εθνικό Σημείο Επαφής για το Cluster 4 (Digital, Industry, Space) στον Ορίζοντα Ευρώπη, και με συντονιστικό ρόλο στο Enterprise Europe Network Hellas.

Η έκθεση HANNOVER MESSE πραγματοποιείται στις 22-26 Απριλίου 2024 στο Ανόβερο Γερμανίας και αποτελεί τον σημαντικότερο διεθνή χώρο προβολής των νέων βιομηχανικών τεχνολογιών, υλικών και καινοτόμων προϊόντων. Οι σημαντικότερες τάσεις της βιομηχανίας, που θα απασχολήσουν τον κλάδο την επόμενη δεκαετία, θα δώσουν το παρών στην έκθεση, ενώ εκθέτες θα είναι οι μεγαλύτερες εταιρίες παγκοσμίου φήμης και ηγέτες του κλάδου. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε παράλληλες δράσεις και εκδηλώσεις, όπως ομιλίες, παρουσιάσεις βραβείων, κλπ.

Στην εκδήλωση “Technology & Business Cooperation Days 2024”, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ερευνητικοί οργανισμοί θα έχουν τη δυνατότητα να βρουν εταίρους για τεχνολογικές, ερευνητικές και εμπορικές συνεργασίες, στους παρακάτω τομείς:

  • Industry 4.0 and Smart Factory solutions | Βιομηχανία 4.0 και λύσεις για έξυπνα εργοστάσια
  • Resource and energy efficient manufacturing technologies | Βιομηχανικές τεχνολογίες αποδοτικής χρήσης πόρων και ενέργειας
  • Sustainable Energy & Mobility | Βιώσιμή ενέργεια και κινητικότητα
  • Measurement Tools | Μετρητικά εργαλεία.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να εγγραφούν δωρεάν εδώ και να υποβάλουν στοιχεία προφίλ έως τις 8 Απριλίου 2024. Όλα τα προφίλ θα αξιολογηθούν, θα δημοσιευτούν στον ιστότοπο του Brokerage Event και θα αποτελέσουν τη βάση για τις Β2Β συναντήσεις.

Οι ελληνικές επιχειρήσεις και οργανισμοί που θέλουν να συμμετέχουν στην εκδήλωση, μπορούν κατά την εγγραφή τους, στο πεδίο «Γραφείο Υποστήριξης - Support Office», να επιλέξουν «GR National Documentation Centre EKT».

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (Γιώργος Μέγας, Συντονιστής των Εθνικών Σημείων Επαφής για το Cluster 4 του Ορίζοντα Ευρώπη στο ΕΚΤ, email: megas@ekt.gr).

Το ΕΚΤ στο οικοσύστημα καινοτομίας

Το ΕΚΤ συνδέεται διαχρονικά και στρατηγικά με τους φορείς του εγχώριου συστήματος καινοτομίας. Σε αυτό το πλαίσιο υποστηρίζει τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την ενίσχυση της αναπτυξιακής δυναμικής του οικοσυστήματος, παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες που στοχεύουν στην κάλυψη εξειδικευμένων αναπτυξιακών αναγκών και τη σύνδεση της έρευνας με την επιχειρηματικότητα. Επιχειρήσεις, ακαδημαϊκά ιδρύματα, ερευνητικοί και αναπτυξιακοί οργανισμοί έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες δικτύωσης, συμβουλευτικής καθοδήγησης, πληροφόρησης και εκπαίδευσης.

Με συνδυασμένες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, το ΕΚΤ υποστηρίζει την ελληνική ερευνητική και επιχειρηματική κοινότητα να διακριθεί και να αναπτυχθεί διεθνώς. Ως Eθνικό Σημείο Επαφής για τον Ορίζοντα Ευρώπη, για τις θεματικές ομάδες «Υγεία», «Ψηφιακές τεχνολογίες, Βιομηχανία και Διάστημα» και Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA), καθώς και για την Αποστολή για τον Καρκίνο (EU Mission Cancer), υποστηρίζει οργανισμούς, επιχειρήσεις, ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς φορείς από τον εντοπισμό ευκαιριών χρηματοδότησης μέχρι τη σύνταξη και υποβολή προτάσεων, την υλοποίηση των έργων και την αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων.

Ως συντονιστής της Κοινοπραξίας Enterprise Europe Network Hellas, του ελληνικού κόμβου του Enterprise Europe Network, του μεγαλύτερου δικτύου υποστήριξης επιχειρήσεων στον κόσμο, παρέχει υπηρεσίες συμπληρωματικές με αυτές των Εθνικών Σημείων Επαφής, για διεθνή δικτύωση και αναζήτηση επιχειρηματικών και τεχνολογικών συνεργασιών, μεταφορά τεχνολογίας και καινοτομίας, πρόσβαση σε ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και εξεύρεση εταίρων για συμμετοχή σε ερευνητικές προτάσεις. Επίσης, το ΕΚΤ είναι ο κόμβος στην Ελλάδα του EIT Health, μιας από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού τομέα για την καινοτομία στον τομέα της υγείας.

To EKT συμμετέχει στην κοινοπραξία του Ευρωπαϊκού Κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας Smart Attica (Smart Attica EDIH, Greek Innovation hub for Artificial Intelligence in Energy and Environment, Supply chain and mobility, Culture and Tourism), έργο το οποίο στοχεύει να υποστηρίξει τον ψηφιακό μετασχηματισμό και να διαδώσει τις τελευταίες εξελίξεις στους τομείς της Tεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ), της Υπολογιστικής Υψηλών Επιδόσεων (HPC) και της Kυβερνοασφάλειας (Cybersecurity), τόσο στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις όσο και στη δημόσια διοίκηση.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από Enteprise Europe Network, ΕΚΤ