Τα DevOps & Agile Awards 2024 επιβραβεύουν την αριστεία και την καινοτομία στον τομέα της πληροφορικής

Οι υποψήφιοι καλούνται έως 27 Μαρτίου να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για projects, υπηρεσίες, εφαρμογές και προϊόντα που αποτελούν πρωτοπόρες καινοτόμες ιδέες για τον κλάδο τους.

Μια νέα σημαντική πρωτοβουλία για την αναγνώριση της αριστείας στον τομέα των μεθοδολογιών DevOps και Agile, είναι τα βραβεία “DevOps & Agile Awards 2024”, που διοργανώνονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την Boussias events, με την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ). Σκοπός της διοργάνωσης είναι να προωθήσει την υιοθέτηση και υλοποίηση κουλτούρας συνεχούς βελτίωσης και ευέλικτης ανάπτυξης στα ελληνικά εταιρικά περιβάλλοντα. 

Στόχος των βραβείων είναι να παρουσιάσουν τη μετασχηματιστική δύναμη των προσεγγίσεων DevOps και Agile, προωθώντας καινοτόμες προσεγγίσεις που προωθούν την αποδοτικότητα, τη συνεργασία και την ποιοτική αυτοματοποίηση στον τομέα της ανάπτυξης λογισμικού και των προγραμμάτων πληροφορικής και της λειτουργίας μιας επιχείρησης, με σκοπό τη διατμηματική επικοινωνία για την ορθότερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία της.

Οι συμμετέχοντες προέρχονται από διάφορους τομείς, όπως εταιρείες ανάπτυξης λογισμικού, DevOps architects, startups, ακαδημαϊκοί, εταιρείες retail, κ.λπ. Οι υποψήφιοι καλούνται να παρουσιάσουν projects, υπηρεσίες, εφαρμογές και προϊόντα που αποτελούν πρωτοπόρες καινοτόμες ιδέες για τον κλάδο τους.

Ο θεσμός θα βραβεύσει τις επιτυχημένες προσπάθειες υλοποίησης έργων και πρωτοβουλιών στους τομείς DevOps και Agile. Συγκεκριμένα, στόχος των βραβείων είναι:

  • Αναγνώριση των Πρωτοπόρων: Τιμούν τις σημαντικότερες συνεισφορές σε ένα δυναμικό και συνεχώς μεταβαλλόμενο τομέα.
  • Έμπνευση και Αλληλεπίδραση: Προωθούν την ανάδειξη των καινοτόμων ιδεών μεταξύ των συμμετεχόντων.
  • Ενθάρρυνση της εφαρμογής: Ενθαρρύνουν την εφαρμογή των πρακτικών DevOps & Agile, ενισχύοντας μια κουλτούρα συνεχούς βελτίωσης για ένα καλύτερο μέλλον.

Οι βασικοί πυλώνες της βράβευσης περιλαμβάνουν:

1. Industries: Βραβεία για διάφορους τομείς της βιομηχανίας.

2. Projects: Αναγνώριση εξαιρετικών έργων.

3. Best Use of Technology / Methodologies / Services: Επιβράβευση της καλύτερης χρήσης τεχνολογίας, μεθοδολογιών και υπηρεσιών.

4. Sustainability & Culture: Βραβεία για την αειφορία και την κουλτούρα.

Μέσω αυτών των βραβείων, ο κόσμος του DevOps και Agile στην Ελλάδα αποκτά μια πλατφόρμα για την αναγνώριση και την επιβράβευση της δημιουργικότητας και της καινοτομίας, καθώς και για την ανάπτυξη ενός ισχυρότερου και πιο διασυνδεδεμένου κοινοτικού δικτύου στον συγκεκριμένο τομέα.

Η ενδελεχής γνώση για τις τάσεις και την εξέλιξη του κλάδου, η πρακτική εμπειρία και η εξοικείωση των μελών της επιτροπής, υπό την καθοδήγηση του Προέδρου Δρ Πάνου Φιτσιλή, Καθηγητή του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διασφαλίζει την αναγνώριση της αριστείας και της καινοτομίας στο δυναμικό πεδίο αυτής της σύγχρονης επιχειρηματικής κουλτούρας μέσω ενός αμερόληπτου διαδικαστικού ελέγχου.

Η αξιολόγηση γίνεται από μια καταξιωμένη κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από διακεκριμένους ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες με ειδίκευση στους τομείς DevOps & Agile. Η διαδικασία αξιολόγησης εστιάζει στην αντικειμενικότητα και διαφάνεια, με τους κριτές να λαμβάνουν υπόψη κριτήρια όπως η υιοθέτηση των αρχών DevOps/Agile, η επιδραστικότητα, η καινοτομία και η δημιουργικότητα. Η ψηφοφορία γίνεται μυστικά και η αξιολόγηση στοχεύει στην αναγνώριση της αριστείας στον τομέα της σύγχρονης επιχειρηματικής κουλτούρας.

Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν;

Στα DevOps & Agile Awards μπορούν να δηλώσουν υποψηφιότητα ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις, κοινωνικές επιχειρήσεις, δημόσιοι φορείς / οργανισμοί, φορείς / οργανισμοί της τοπικής αυτοδιοίκησης, επαγγελματικοί φορείς, φυσικά πρόσωπα και η Ακαδημαϊκή Κοινότητα.

Οι υποψηφιότητες πρέπει να αφορούν ενέργειες και προγράμματα που έχουν υλοποιηθεί τα τελευταία 3 χρόνια.

Οι υποψήφιες εταιρείες θα πρέπει να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Ωστόσο δεν αποτελεί κώλυμα η ύπαρξη πελατολογίου εκτός συνόρων.

Με τη συμμετοχή, δίνεται η ευκαιρία στις ενδιαφερόμενες ομάδες, επιχειρήσεις και οργανισμούς να παρουσιάσουν την πορεία, την εξέλιξη και τις επιτυχίες τους στον χώρο των πρακτικών DevOps & Agile. Μέσα από τη διαδικασία αξιολόγησης θα λάβουν χρήσιμα σχόλια από διακεκριμένους ακαδημαϊκούς και έμπειρους επαγγελματίες του κλάδου, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να αξιολογήσουν την απόδοση του οργανισμού τους έναντι άλλων και να μάθουν για τις βέλτιστες πρακτικές της αγοράς.

Η συμμετοχή στα DevOps & Agile Awards δεν είναι απλώς η διεκδίκηση ενός τίτλου, αλλά μια στρατηγική επένδυση στη μελλοντική επιτυχία και στην αναγνώριση του έργου σας. Στόχος της αξιολόγησης και της επιβράβευσης είναι η διαρκής βελτίωση των εταιρειών, των κλάδων και του επιχειρηματικού τοπίου συνολικά στην Ελλάδα.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και η απονομή των βραβείων θα λάβουν χώρα τέλος Ιουνίου.

Οι υποβολές των αιτήσεων γίνονται εδώ έως 27 Μαρτίου 2024 (new deadline). Δείτε αναλυτικά τις κατηγορίες και τα βραβεία εδώ

Τί είναι οι μεθοδολογίες DevOps & Agile;

Το “DevOps” θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μία φιλοσοφία. Πλέον, το DevOps, πρεσβεύει ουσιαστικά πολύ περισσότερα από έναν απλό συνδυασμό βέλτιστων πρακτικών για τη συνεργασία μεταξύ των ομάδων ανάπτυξης λογισμικού (Dev<development) και των τμημάτων που ασχολούνται με τη λειτουργία των εφαρμογών (Ops<operations), έχει επεκταθεί σε περισσότερες ομάδες.

Για την εφαρμογή του DevOps χρησιμοποιούνται διάφορες προσεγγίσεις «ευέλικτης ανάπτυξης» Agile, όπως Scrum, XP και Kanban.

Σύμφωνα με έρευνα της Gartner, το 61% των επιχειρήσεων που ενέταξαν το DevOps στη λειτουργία τους μείωσαν αισθητά τον χρόνο παράδοσης έργων το 2020.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από Boussias, ΕΚΤ

Μάθετε Περισσότερα