2ο Hellenic Innovation Forum: Όταν η καινοτομία συναντά την επιχειρηματικότητα

Τη δεύτερη ημέρα του 2ου Hellenic Innovation Forum, ορισμένα από τα καλύτερα projects της Ελλάδας, τα οποία, μάλιστα, βρίσκονται σε διαφορετικές φάσεις αναζήτησης χρηματοδότησης και στρατηγικών συνεργασιών, θα παρουσιάσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια ενώπιον επενδυτών!

Η ανάδειξη της ελληνικής καινοτομίας και των επιχειρήσεων εκείνων που μπορούν να δώσουν πραγματικά και διαφορετική ώθηση στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας θα αποτελέσει το αντικείμενο του 2ου Hellenic Innovation Forum με τιμώμενη χώρα την Ολλανδία. Το Forum, το οποίο είναι υπό την αιγίδα και του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης, θα λάβει χώρα στην Αθήνα (ξενοδοχείο Divani Caravel) στις 19 και 20 Ιουνίου. Τη δεύτερη ημέρα το ΕΚΤ, με στόχο να αναδείξει τις πραγματικές προκλήσεις για τις επιχειρήσεις με διεθνή δράση θα διοργανώσει ειδική εκδήλωση με θέμα: "Επιχειρώντας διεθνώς – Εμπειρίες δυναμικών καινοτόμων επιχειρήσεων. Η συμμετοχή στην εκδήλωση του ΕΚΤ είναι ελεύθερη αλλά προαπαιτείται εγγραφή στην εξής διεύθυνση: https://goo.gl/forms/LqNB8pjrzhuoiaKD3 . Με την εγγραφή τους στην εκδήλωση του ΕΚΤ, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να παρακολουθήσουν, χωρίς κόστος, και τις δύο ημέρες του Hellenic Innovation Forum 2018.

Η προώθηση της καινοτομίας αποτελεί μονόδρομο για την οικονομική ανάπτυξη και τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει την εμφάνιση τους ένας σημαντικός αριθμός επιχειρήσεων -τόσο νέων όσο και παλαιότερων- οι οποίες αξιοποιούν τεχνολογίες κάθε είδους και δημιουργούν καινούρια επιχειρηματικά μοντέλα με αποτέλεσμα να δραστηριοποιούνται με μεγάλη επιτυχία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Η Ελλάδα ήταν ανέκαθεν μία χώρα όπου η επιχειρηματικότητα ανθούσε και οι καινοτόμες ιδέες έβρισκαν πεδίο ανάπτυξης. Ακόμη και μέσα στην οικονομική κρίση, υπήρξαν αρκετά projects, τα οποία δείχνουν τις σημαντικές δυνατότητες που έχει το ελληνικό ανθρώπινο δυναμικό, όπως και τις ευκαιρίες που υπάρχουν για επενδύσεις σε προσπάθειες με πολλές δυνατότητες ανάπτυξης και διεθνείς προοπτικές.

Αυτές οι προσπάθειες -η ανάδειξη αλλά και η ενίσχυση τους- θα αποτελέσουν τον βασικό άξονα πάνω στον οποίο θα κινηθεί το 2o Hellenic Innovation Forum που θα πραγματοποιηθεί στις 19 και 20 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Divani Caravel. Η εκδήλωση πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από την Ethos Events, σε συνεργασία με το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr και το περιοδικό ΧΡΗΜΑ.

Τις δύο ημέρες που θα διαρκέσει το 2nd Hellenic Innovation Forum, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία σειρά από ομιλίες και παρουσιάσεις, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα σε καινοτόμες επιχειρήσεις να διαθέτουν τον δικό τους χώρο προκειμένου να δείξουν τις δυνατότητες των προϊόντων και των λύσεων που διαθέτουν. Αξίζει να τονιστεί ότι το 2nd Hellenic Innovation Forum δεν απευθύνεται μόνο σε νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) αλλά σε κάθε μεγέθους επιχείρηση που παράγει καινοτομία και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα.

Κατά την πρώτη ημέρα της εκδήλωσης, οι παρουσιάσεις θα έχουν ως στόχο να αναδείξουν τα θέματα που απασχολούν μία καινοτόμα και εξωστρεφή επιχείρηση σε όλες τις φάσεις ανάπτυξης της. Αυτό σημαίνει ότι οι παρουσιάσεις θα αφορούν θέματα που απασχολούν μία ομάδα ή μία επιχείρηση που βρίσκεται σε διαφορετικά στάδια, όπως είναι: Ιδέα, Start-up, Growing Business, Grown Business, International Business.

20 Ιουνίου 2018- Παρουσίαση επιχειρηματικού σχεδίου στα elevator pitches με funds

Τη δεύτερη ημέρα του 2nd Hellenic Innovation Forum, ορισμένα από τα καλύτερα projects της Ελλάδας, τα οποία, μάλιστα, βρίσκονται σε διαφορετικές φάσεις αναζήτησης χρηματοδότησης και στρατηγικών συνεργασιών, θα παρουσιάσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια σε ένα ειδικό event όπου η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο σε funds και εν γένει χρηματοδοτικούς φορείς, προσκεκλημένους από τους διοργανωτές.

Εάν είστε:

• Άνθρωπος με μια ιδέα
• Ερευνητής
• Πανεπιστημιακός
• Στέλεχος επιχείρησης
• Start-up
• Established επιχείρηση (που θέλει να χρηματοδοτήσει ή να εμπορευματοποιήσει κάποιο project)

και ενδιαφέρεστε να παρουσιάσετε τις ιδέες σας ενώπιον επενδυτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα πρέπει να καταθέσετε τη σχετική αίτηση έως και την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018.

Στο κοινό θα βρίσκονται ενδιαφερόμενοι επενδυτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό:

• Εκπρόσωποι equifunds
• Εκπρόσωποι family offices
• Angel investors
• Εκπρόσωποι venture capitals
• Εκπρόσωποι private equity funds.

Κατά τη διάρκεια αυτού του event, οι συμμετέχουσες εταιρείες και εν δυνάμει επιχειρηματίες πρόκειται να ομαδοποιηθούν σε τρεις (3) επιμέρους «κατηγορίες» ανάλογα με το ύψος της ζητούμενης χρηματοδότησης.
Τα Elevator pitches (διάρκειας 8’ το κάθε ένα) χωρίζονται σε 3 ενότητες, ανάλογα με τη ζητούμενη χρηματοδότηση:

► έως 500.000€
► 500.001€ έως 5.000.000€
► 5.000.001€ κ’ πάνω

Μετά το τέλος της παρουσιάσεων θα υπάρχει η δυνατότητα κλεισίματος Β2Β meetings μεταξύ των χρηματοδοτών και των υποψηφίων προς χρηματοδότηση.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και οι αιτήσεις συμμετοχής θα εξεταστούν από κριτική επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν κορυφαία στελέχη της επιχειρηματικής κοινότητας.

Το Συνέδριο, είναι υπό την αιγίδα του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), το οποίο θα συμμετέχει στην εκδήλωση με περίπτερο, όπου θα παρουσιάζονται οι δράσεις του για την προώθηση της έρευνας και καινοτομίας, καθώς και εκδόσεις με δείκτες και στατιστικά για την ελληνική ερευνητική και καινοτομική δραστηριότητα. Επίσης, το ΕΚΤ θα διοργανώσει στο πλαίσιο του συνεδρίου, την δεύτερη ημέρα (Τετάρτη 20 Ιουνίου, 12.00-14.00), εκδήλωση με τη συμμετοχή δυναμικών καινοτόμων επιχειρήσεων. Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση αυτή θα ανακοινωθούν σύντομα.

Για αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου καθώς επίσης και στα social media της Ethos Events στο Facebook, LinkedIn, twitter .

Λίγα λόγια για το 2ο Hellenic Innovation Forum

Η προώθηση της καινοτομίας αποτελεί μονόδρομο για την οικονομική ανάπτυξη και τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει την εμφάνιση τους ένας σημαντικός αριθμός επιχειρήσεων -τόσο νέων όσο και παλαιότερων- οι οποίες αξιοποιούν τεχνολογίες κάθε είδους και δημιουργούν καινούρια επιχειρηματικά μοντέλα με αποτέλεσμα να δραστηριοποιούνται με μεγάλη επιτυχία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Αυτές οι προσπάθειες -η ανάδειξη αλλά και η ενίσχυση τους- θα αποτελέσουν τον βασικό άξονα πάνω στον οποίο θα κινηθεί το 2nd Hellenic Innovation Forum που θα πραγματοποιηθεί στις 19 και 20 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

Enterprise Europe Network Hellas

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), ως συντονιστής του Enterprise Europe Network-Hellas, του μεγαλύτερου ελληνικού δικτύου επιχειρηματικής υποστήριξης, υποστηρίζει καινοτόμες και εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις να αποκτήσουν πρόσβαση σε νέες αγορές και χρηματοδότηση. Παρέχει εξατομικευμένες υπηρεσίες για διαχείριση καινοτομίας και scaling up των επιχειρήσεων. Ενημερώνει για ευρωπαϊκές πολιτικές και δίνει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε διαβουλεύσεις για μελλοντικές πρωτοβουλίες. Το ελληνικό δίκτυο μεσολαβεί σε περίπου 100 διακρατικές συνεργασίες ανά έτος.

Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας

Η πρωτοβουλία «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας» υλοποιείται από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης στη βάση σχεδιασμού της Γενικής Γραμματείας Στρατηγικών & Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης και είναι προσανατολισμένη στην επαναπροσέγγιση του θέματος της φυγής των Ελλήνων στο εξωτερικό. Το μέσο για να γίνει κάτι τέτοιο είναι η ανάδειξη του στοιχείου της δικτύωσης των Ελλήνων όλου του κόσμου, που θα έχει σαν συνέπεια τη συνδιαμόρφωση με απτό τρόπο του μέλλοντος της χώρας, αλλά και της αλληλοϋποστήριξης σε επιστημονικό, επαγγελματικό κι επιχειρηματικό επίπεδο.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από Ethos Μedia, ΕΚΤ