Έως τις 10 Μαρτίου οι υποβολές προτάσεων για το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας

Η πρόσκληση υποβολής επιχειρηματικών σχεδίων, με καταληκτική ημερομηνία στις 10 Μαρτίου 2016, απευθύνεται σε νέους και υφιστάμενους επιχειρηματίες και αξίζει να σημειωθεί πως η συνολική χρηματοδότηση ανέρχεται σε €1.250.000.

Επιχειρηματίες με έδρα την Ελλάδα μπορούν να υποβάλλουν προτάσεις στον τέταρτο ετήσιο κύκλο του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας. Η πρόσκληση υποβολής επιχειρηματικών σχεδίων, με καταληκτική ημερομηνία στις 10 Μαρτίου 2016, απευθύνεται σε νέους και υφιστάμενους επιχειρηματίες και αξίζει να σημειωθεί πως η συνολική χρηματοδότηση ανέρχεται σε €1.250.000, έχοντας αυξηθεί κατά 25% σε σχέση με τον προηγούμενο κύκλο βράβευσης.

Οι νικήτριες αιτήσεις θα λάβουν χρηματοδότηση από €100.000 έως και €1.250.000, ανάλογα με το σύνολο των νικητών που θα επιλεγούν. Εκτός από τη χρηματοδότηση, οι νικητές θα έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες επιχειρηματικής υποστήριξης, όπως νομικές, λογιστικές και επικοινωνιών και πληροφορικής, ενώ σε κάθε νικητή θα ανατεθεί ένας έμπειρος μέντορας, ο οποίος θα παρέχει εξειδικευμένες συμβουλές και καθοδήγηση σε κάθε στάδιο υλοποίησης του επιχειρηματικού σχεδίου. Αίτηση στο Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας μπορούν να υποβάλλουν τόσο έμπειροι, όσο και νέοι επιχειρηματίες στην Ελλάδα, ενώ αιτήσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές και από υφιστάμενες ιδιωτικές -μη εισηγμένες- εταιρείες με μια νέα επιχειρηματική ιδέα που δεν απορρέει ευθέως από τη βασική τους δραστηριότητα και δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί επαρκώς από ιδίους πόρους.

Οι επιχειρηματικές προτάσεις θα αξιολογηθούν με βάση τη δυνατότητα μακροπρόθεσμης ανάπτυξης και κερδοφορίας, τη βιωσιμότητα, τη χρηματοοικονομική σύνεση και το ρεαλισμό, την καινοτομία και τη δημιουργία θέσεων εργασίας κυρίως στην Ελλάδα. Οι φιναλίστ θα ανακοινωθούν τον Μάιο και οι νικητές θα ανακοινωθούν στις αρχές Ιουνίου 2016.

Ο θεσμός του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας ξεκίνησε το 2012 με βασικό γνώμονα να γίνει η επιχειρηματικότητα το κλειδί για την ευημερία της Ελλάδας, στοχεύοντας στην τόνωση του επιχειρηματικού πνεύματος, ιδιαίτερα εν μέσω οικονομικής ύφεσης. Το Βραβείο χρηματοδοτείται και διαχειρίζεται από τον Όμιλο Libra Group για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative), ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού με σκοπό την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων στην Ελλάδα και αναδεικνύει έναν έως πέντε νικητές κάθε χρόνο.

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του θεσμού, έχουν υποβληθεί συνολικά 1.500 επιχειρηματικά σχέδια στο Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας. Από το 2012 έως και το 2015, το Βραβείο έχει προσφέρει άτοκη χρηματοδότηση ύψους περίπου €2.300.000. Πλέον υπάρχουν 11 νικήτριες εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε οκτώ διαφορετικούς επιχειρηματικούς κλάδους, συμπεριλαμβανομένης της ιατρικής τεχνολογίας, της ανάπτυξης εφαρμογών, του πολιτισμού, των τροφίμων & ποτών και της ενέργειας. Αυτές οι επιχειρήσεις δημιουργούν έσοδα, προσελκύουν εξωτερικούς επενδυτές και δημιουργούν εκατοντάδες άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας.

Ο Jimmy Αθανασόπουλος, Πρόεδρος του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας, δήλωσε: «Μέσα σε μόλις τρία χρόνια, το Βραβείο εκπληρώνει τους στόχους του μετατρέποντας επιχειρηματικά όνειρα σε πραγματικότητα, τόσο μέσω οικονομικής βοήθειας, όσο και μέσω άμεσης υποστήριξης από έμπειρα, εξειδικευμένα στελέχη. Όμως οι πραγματικοί ήρωες του Βραβείου είναι οι συμμετέχοντες και οι νικητές, οι οποίοι έχουν το όραμα να συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας. Ελπίζουμε ότι η αποδεδειγμένη επιτυχία των 11 νικητών μέχρι σήμερα θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για ακόμα περισσότερους, δίνοντάς τους το θάρρος και την αυτοπεποίθηση να μετατρέψουν μια ιδέα σε μια επιχειρηματική πρόταση που μπορεί να κάνει τη διαφορά».

Περισσότερες πληροφορίες για το Βραβείο και την υποβολή προτάσεων είναι διαθέσιμες στη σχετική ιστοσελίδα.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας