Ημέρες Συνεργασίας: Ελεύθερο Λογισμικό & Επιχειρηματικότητα

Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα, με στόχο τη συνεργασία των οργανισμών που εμπλέκονται στη διάδοση, ανάπτυξη και χρήση ΕΛ/ΛΑΚ στην Ελλάδα, διοργανώνει ημερίδα με τίτλο 'Ημέρες Συνεργασίας: ΕΛ/ΛΑΚ & Επιχειρηματικότητα', στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα) το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου στις 11.00, στο Μικρό Αμφιθέατρο. Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν οι εμπειρίες μετάβασης σε Ανοικτό Λογισμικό Γραφείου (OpenOffice) από τις εταιρείες Olympic Catering και Νηρεύς. Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με όλους τους συμμετέχοντες.

Η εκδήλωση εγκαινιάζει σειρά δράσεων κατά τις οποίες επιχειρήσεις που παρέχουν εφαρμογές ή υπηρεσίες Ανοικτού Λογισμικού θα έρθουν σε επαφή με φορείς-χρήστες, αλλά και με την κοινότητα προγραμματιστών. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που αποβλέπει στη συνεργασία όλων των φορέων που έχουν άμεσο ή έμμεσο ρόλο στη διάδοση, ανάπτυξη και χρήση ΕΛ/ΛΑΚ στην Ελλάδα. Aπευθύνεται σε εταιρείες που είτε δραστηριοποιούνται στον χώρο του Ανοικτού Λογισμικού είτε ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τα οφέλη του. Στόχος είναι να δημιουργηθεί κοινότητα από εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες ανοιχτού λογισμικού και να αναδειχθεί το εναλλακτικό μοντέλο επιχειρηματικότητας του Ανοιχτού Λογισμικού.

Λόγω περιορισμένων θέσεων, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στη σχετική φόρμα: http://go.eellak.gr/imeres.Επίσης, όλοι οι εμπλεκόμενοι (εταιρείες, προγραμματιστές ανοιχτού λογισμικού, χρήστες) οι οποίοι επιθυμούν να συμμετάσχουν σε μελλοντική ημερίδα παρουσιάζοντας και την δική τους εμπειρία, μπορούν να κοινοποιήσουν το ενδιαφέρον τους συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα στο http://go.eellak.gr/business.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΕΛ/ΛΑΚ ιδρύθηκε το 2008 από 25 Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα και Τεχνολογικά Ιδρύματα. Κύριος στόχος της είναι να συμβάλλει στην προώθηση και ανάπτυξη του ΕΛ/ΛΑΚ στον χώρο της εκπαίδευσης, του δημόσιου τομέα και των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, ενώ φιλοδοξεί να αποτελέσει κέντρο γνώσης και πλατφόρμα διαλόγου για το Ελεύθερο Λογισμικό και τα οφέλη χρήσης του.

Στην ΕΕΛ/ΛΑΚ συμμετέχουν οι φορείς: Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ερευνητικό Κέντρο 'Αθηνά', Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών, Ακαδημαϊκό Δίκτυο GUNET, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ελληνική Εταιρεία Επιστημόνων & Επαγγελματιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών, ΕΚΕΦΕ 'Δημόκριτος', Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Καβάλας, Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Λάρισας, Πανεπιστήμιο Πατρών, Ερευνητικό Ακαδημαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Καλαμάτας, Πανεπιστήμιο Κρήτης και Πολυτεχνείο Κρήτης, Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Σερρών, Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας, Ένωση Χρηστών & Φίλων Linux Ελλάδος.