Το Enterprise Europe Network - Hellas συμμετέχει στην ενημερωτική εκστρατεία για την Κοινωνική Ευρώπη

Το Enterprise Europe Network - Hellas συμμετέχει στην ενημερωτική εκστρατεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με θέμα 'Γνωρίζετε τι μπορεί να κάνει η Κοινωνική Ευρώπη για εσάς;'. Στο πλαίσιο της εκστρατείας η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα διοργανώνει διήμερη εκδήλωση στην Πλατεία Συντάγματος την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου (10.00 - 21.00) και το Σάββατο 28 Νοεμβρίου (10.00 - 18.00) και προσκαλεί, μικρούς και μεγάλους, να επισκεφθούν την έκθεση και να πληροφορηθούν για την Κοινωνική Ευρώπη. Οι φορείς του Enterprise Europe Network - Hellas που συμμετέχουν στην έκθεση είναι το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας (ΒΕΑ) και το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ / Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ).

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις δράσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε τομείς όπως, η βελτίωση των συνθηκών εργασίας, η προώθηση της ισότητας, τα σχετικά χρηματοδοτικά προγράμματα, καθώς και για τις μελλοντικές πρωτοβουλίες της ΕΕ για την αντιμετώπιση κοινωνικών ζητημάτων παγκόσμιας εμβέλειας, αλλά και για τους τρόπους με τους οποίους οι πρωτοβουλίες της ΕΕ βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και διευκολύνουν την καθημερινότητα εκατομμυρίων Ευρωπαίων πολιτών. Κατά τη διάρκεια του διημέρου, ταχυδακτυλουργοί και ζογκλέρ θα αναλάβουν να ψυχαγωγήσουν το κοινό με διάφορα παιχνίδια.

Στην έκθεση συμμετέχουν με περίπτερα εκπρόσωποι Υπουργείων και φορέων που υλοποιούν πολιτικές και προγράμματα σχετικά με την κοινωνική Ευρώπη στην Ελλάδα:

  • Ευρωπαϊκή Επιτροπή - Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα
  • Εθνικό Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού - Κέντρο Euroguidance στην Ελλάδα
  • Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο - επενδύουμε στον άνθρωπο
  • Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο - παιδεία * Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο - απασχόληση
  • Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο - υγεία
  • Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο - διοικητική μεταρρύθμιση
  • Προγράμματα Ε.Ε. - Νέα Γενιά σε Δράση & Eurodesk
  • Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ' Δια Βίου Μάθηση' 2007 - 2013
  • Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πληροφόρησης - Europe Direct
  • Συνήγορος του Πολίτη
  • CEDEFOP - Ευρωπαϊκό Κέντρο για την ανάπτυξη της επαγγελματικής κατάρτισης
  • EURES - ΟΑΕΔ
  • Enterprise Europe Network - Hellas

Το Enterprise Europe Network - Hellas συμμετέχει με δικό του περίπτερο, προκειμένου να ενημερώσει τους επισκέπτες της έκθεσης για τις υπηρεσίες που παρέχει προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τις ευκαιρίες που τους δίνονται για διεθνοποίηση και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους. Σημειώνεται ότι η ενημερωτική εκστρατεία 'Γνωρίζετε τι μπορεί να κάνει η Κοινωνική Ευρώπη για εσάς;' συντονίζεται από την Γενική Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απασχόληση, τις κοινωνικές υποθέσεις και τις ίσες ευκαιρίες.

Το Enterprise Europe Network είναι το μεγαλύτερο δίκτυο ολοκληρωμένης επιχειρηματικής υποστήριξης στον κόσμο, σημαντικό σημείο αναφοράς για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε περισσότερες από 40 χώρες. Είναι μια πρωτοβουλία της Γενικής Διεύθυνσης Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αποτελεί το κύριο εργαλείο του Προγράμματος Πλαίσιο για την Ανταγωνιστικότητα και την Καινοτομία (CIP 2007-2013). Το δίκτυο Enterprise Europe Network-Hellas (www.enterprise-hellas.gr), μέλος του ευρωπαϊκού δικτύου, αποτελείται από μια κοινοπραξία 16 οργανισμών αποτελούμενη από βιομηχανικούς συνδέσμους, ερευνητικά και τεχνολογικά ιδρύματα, εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια και καταξιωμένους φορείς στο χώρο της καινοτομίας και των ΜΜΕ, με συντονιστή το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης. Παρέχει δωρεάν υπηρεσίες για διεθνή επιχειρηματική συνεργασία, ενημέρωση για ευρωπαϊκές πολιτικές, καινοτομία και μεταφορά τεχνολογίας, ενίσχυση της συμμετοχής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα ευρωπαϊκά προγράμματα για έρευνα και τεχνολογία.