Νέος δικτυακός τόπος για τις Ερευνητικές Υποδομές

Πληροφορίες για το πρόγραμμα 'Ερευνητικές Υποδομές' του 7ου Προγράμματος Πλαίσιο για την Έρευνα της ΕΕ νέα, εκδηλώσεις, ιστορίες επιτυχίες, χρήσιμοι σύνδεσμοι, κ.ά. είναι διαθέσιμα στο νέο δικτυακό τόπο του Ευρωπαϊκού Δικτύου των Εθνικών Σημείων Επαφής για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, στη διεύθυνση: http://www.euroris-net.eu/

Στόχος του Δικτύου είναι να αναδείξει τη συνεισφορά των Ερευνητικών Υποδομών στην αριστεία της ευρωπαϊκής έρευνας, την ενίσχυση της καινοτομίας στην ευρωπαϊκή βιομηχανία και το διάλογο με τρίτες χώρες για αμοιβαία οφέλη στους τομείς της έρευνας και της τεχνολογίας. Στο έργο συμμετέχουν 35 Εθνικά Σημεία Επαφής από τα κράτη μέλη και τις συνδεδεμένες χώρες της ΕΕ, τη Ρωσία, τον Καναδά και τη Νότια Αφρική. Συντονιστής του Δικτύου είναι το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, Εθνικό Σημείο Επαφής για το πρόγραμμα 'Ερευνητικές Υποδομές' στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο του έργου, που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (πρόγραμμα 'Ερευνητικές Υποδομές', 7ο ΠΠ), υλοποιούνται δράσεις για το συντονισμό των Εθνικών Σημείων Επαφής σε ευρωπαϊκό επίπεδο, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της ερευνητικής και επιχειρηματικής κοινότητας για τις Ερευνητικές Υποδομές, καθώς και την αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται σε όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο 7ο ΠΠ.

Μάθετε Περισσότερα