Επιστήμη για όλους από το British Council στην Αθήνα

Με το διαγωνισμό FameLab που διοργανώνει εδώ και τρία χρόνια, το British Council απέδειξε πόσο προσιτή, ακόμα και διασκεδαστική μπορεί να είναι η επιστήμη για το ευρύτερο κοινό. Στον ίδιο δρόμο κινούνται και κάποιες από τις νέες εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει το Συμβούλιο, όπως το Εργαστήρι Ρομποτικής και η επιστημονική παράσταση 'Επιστήμη της Οικολογίας'.

Χρησιμοποιώντας ως επικοινωνιακό δίαυλο την τέχνη της υποκριτικής, τα μέλη της ομάδας SciCo που διακρίθηκε στο διαγωνισμό FameLab θα παρουσιάσουν ένα πρωτότυπο θέαμα, το οποίο έχει στόχο να εξοικειώσει ένα ευρύ κοινό, ανεξαρτήτου ηλικίας και επιστημονικής κατάρτισης, με «άκαμπτες» επιστημονικές έννοιες, ενώ παράλληλα ψυχαγωγεί, εμπνέει και προβληματίζει.

Η νέα τους παράσταση 'Η Επιστήμη της Οικολογίας' θα παρουσιαστεί σε συνεργασία με την 5η Έκθεση Ecolife στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, την Πέμπτη 28 και το Σάββατο 30 Μαΐου. Η ομάδα SciCo, μέσα από μια σειρά σύντομων αλλά περιεκτικών παρουσιάσεων με έξυπνους διαλόγους, χιούμορ και ευαισθησία, αναλαμβάνει να φωτίσει διάφορες πτυχές του όρου οικολογία - από τις τροφικές αλυσίδες και τον κύκλο του νερού και του άνθρακα, ως το φαινόμενο του θερμοκηπίου, την ανακύκλωση και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Όσο για το Εργαστήρι Ρομποτικής, είναι ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε παιδιά και έχει παρουσιαστεί ήδη με μεγάλη επιτυχία στη Θεσσαλονίκη. Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθούν 4 εργαστήρια στις 23 και 24 Μαΐου σε συνεργασία με τη Robotix lab, όπου τα παιδιά θα πραγματοποιήσουν ένα μαγευτικό ταξίδι στον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης και των εφαρμογών της στην καθημερινή ζωή, ενώ θα κατασκευάσουν και θα προγραμματίσουν τα δικά τους ρομπότ, συμμετέχοντας παράλληλα στο διαγωνισμό 'Cyberneticus' για τη διεκδίκηση του τίτλου 'Robot Master'.

Και για τις δυο εκδηλώσεις, για τις οποίες απαιτείται κράτηση θέσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Καίτη Γιακουμάκη στη διεύθυνση Katy.Yakoumaki@britishcouncil.gr ή στο τηλέφωνο 210 369 2342.