Θερινό Σχολείο του ΕΚΕΦΕ 'Δημόκριτος' για Έρευνα και Τεχνολογία

Θερινό Σχολείο προσανατολισμού και ενημέρωσης στις τελευταίες εξελίξεις της έρευνας και της τεχνολογίας διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών 'Δημόκριτος', συνεχίζοντας τη μακρά του παράδοση σε υψηλής στάθμης εκπαιδευτικά προγράμματα. Το Θερινό Σχολείο θα διαρκέσει από τις 6 έως τις 17 Ιουλίου και απευθύνεται σε πτυχιούχους ή τελειόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ.

Διαλέξεις θα δώσουν ερευνητές από το ΕΚΕΦΕ 'Δημόκριτος', αλλά και διακεκριμένοι επιστήμονες από Ερευνητικά Κέντρα ή Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού, με στόχο την παρουσίαση της πορείας της έρευνας στις Φυσικές, Χημικές και Βιολογικές επιστήμες και την Τεχνολογία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εναρκτήρια ομιλία θα δοθεί από τον βραβευμένο με Νόμπελ Φυσικής (2007) καθηγητή Peter Gronberg.

Οι διαλέξεις είναι οργανωμένες σε τέσσερις κύκλους: τον Γενικό, όπου παρουσιάζονται γενικά τα γνωστικά πεδία δραστηριότητας του ΕΚΕΦΕ ''Δημόκριτος'' με τις τελευταίες ερευνητικές εξελίξεις σε κάθε πεδίο, και τρεις παράλληλους Ειδικούς Κύκλους όπου παρουσιάζονται πιο εξειδικευμένα θέματα. Θα καλυφθούν θεματικές όπως: Βασική Έρευνα στις Φυσικές Επιστήμες, Προηγμένα Υλικά και Νανοτεχνολογία, Επιστήμες Ζωής και Βιοτεχνολογία, Περιβάλλον-Ενέργεια-Ασφάλεια, Πληροφορική-Τηλεπικοινωνίες-Μικροηλεκτρονική, Πολιτιστική Κληρονομιά.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν τόσο για τις δυνατότητες που τους προσφέρονται για μεταπτυχιακές σπουδές στο Κέντρο, όσο και τις προοπτικές απασχόλησης και ερευνητικής σταδιοδρομίας στις διάφορες επιστημονικές και τεχνολογικές κατευθύνσεις. Επίσης, στα πλαίσια του Θερινού Σχολείου θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις στις εργαστηριακές εγκαταστάσεις του κέντρου.

Η υποβολή των αιτήσεων για τη συμμετοχή στο Θερινό Σχολείο 2009 γίνεται μέσα από τον δικτυακό τόπο του Γραφείου Εκπαίδευσης του ΕΚΕΦΕ 'Δημόκριτος' (http://edu.demokritos.gr) έως τις 26 Ιουνίου 2009, ενώ για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν στη λίστα ανακοινώσεων, στέλνοντας κενό e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση sxoleio2009-subscribe@edu.demokritos.gr