Προκηρύξεις ΕΕ για ψηφιακό περιεχόμενο: από το eContentplus στο ICT PSP

Οι δράσεις της ΕΕ για τη βελτίωση της πρόσβασης, της χρηστικότητας και της αξιοποίησης του ψηφιακού περιεχομένου στην Ευρώπη θα εντάσσονται πλέον στο πρόγραμμα 'Υποστήριξη της πολιτικής για τις ΤΠΕ (Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών)' (ICT PSP) του Προγράμματος Πλαίσιο γα την Ανταγωνιστικότητα και την Καινοτομία (CIP), μετά την ολοκλήρωση του δημοφιλούς προγράμματος eContentplus στις 31 Δεκεμβρίου 2008. Συγκεκριμένα, για το 2009, προβλέπονται προκηρύξεις στα ακόλουθα θεματικά πεδία:

- Ψηφιακές Βιβλιοθήκες: 25 εκατ. ευρώ θα διατεθούν σε έργα που αφορούν υπηρεσίες, συγκέντρωση ή ψηφιοποίηση περιεχομένου για την Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Europeana, ανοικτή πρόσβαση σε ψηφιακό περιεχόμενο και αξιοποίηση υλικού πολιτισμικής κληρονομιάς για την εκπαίδευση

- Πολυγλωσσικό Διαδίκτυο: 14 εκατ. ευρώ θα διατεθούν σε έργα και δίκτυα που αφορούν την αυτόματη μετάφραση (μετάφραση με τη βοήθεια υπολογιστή), την ανάπτυξη και διαχείριση περιεχομένου, τις βέλτιστες πρακτικές και τα πρότυπα για Πολυγλωσσικό Διαδίκτυο

- Πληροφορίες Δημόσιου Τομέα: 9,5 εκατ. ευρώ θα διατεθούν σε έργα που αφορούν τις νομικές πτυχές των πληροφοριών του δημόσιου τομέα και τα γεωγραφικά δεδομένα.

Το προσχέδιο του προγράμματος εργασίας είναι ήδη διαθέσιμο στο δικτυακό τόπο του ICT PSP, ενώ ενημερωτικές ημερίδες προγραμματίζονται στο Λουξεμβούργο από τον Ιανουάριο έως το Μάρτιο 2009. Παραπάνω πληροφορίες για τις προκηρύξεις θα είναι σύντομα διαθέσιμες.