Φεστιβάλ ψηφιακών τεχνολογιών στην Αθήνα

Ένα πανόραμα ψηφιακών τεχνολογιών θα λάβει χώρα στην Αθήνα, από τις 13 έως τις 19 Οκτωβρίου. Το Athens Digital Week, που διοργανώνεται από το Δήμο Αθηναίων στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, αλλά και σε ολόκληρο το κέντρο της Αθήνας, φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς στους τομείς των νέων τεχνολογιών, ευρεσιτεχνίας, ψυχαγωγίας, δημιουργίας και ψηφιακού πολιτισμού και να εξελιχθεί σε σημαντικό θεσμό για τη χώρα.

Οι επισκέπτες του Athens Digital Week θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν την τεχνολογία, να εκφραστούν μέσα από αυτήν, να παίξουν και να επικοινωνήσουν μαζί της, μέσα σε ένα πολυδιάστατο, διαδραστικό περιβάλλον. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται παρουσιάσεις βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας από κορυφαίους επιστήμονες διεθνούς κύρους. Παράλληλα, θα λειτουργούν χώροι εκπαίδευσης και εξοικείωσης του κοινού με τις νέες τεχνολογίες, εκθέσεις πρωτοποριακών τεχνολογιών, διαδραστικές πλατφόρμες ενημέρωσης του κοινού, διαγωνισμοί και εορταστικές εκδηλώσεις.

Η θεματολογία του Athens Digital Week θα καλύψει οκτώ διαφορετικούς τομείς του ψηφιακού κόσμου:

  • Gaming (ηλεκτρονικά παιχνίδια και παιχνίδια online)
  • Telecom (τηλεπικοινωνίες, δίκτυα και κινητή τηλεφωνία)
  • Visual art (εφαρμοσμένες ψηφιακές τέχνες)
  • Digital music (μουσική, δημιουργία και εκτέλεση μέσω ψηφιακής τεχνολογίας)
  • Open source (ανοικτό λογισμικό)
  • Robotics (εφαρμογές ρομποτικής)
  • Modding (τροποποίηση, δημιουργία και διακόσμηση ηλεκτρονικών υπολογιστών και άλλων gadgets με ειδικά υλικά)
  • Space (Διάστημα)

Ο πυρήνας των εκδηλώσεων θα είναι η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι (16-19 Αυγούστου), ωστόσο παράλληλα, όλο το διάστημα 13-19 Αυγούστου, θα διοργανόνται εκδηλώσεις με τεχνολογία, διαδραστικά ηλεκτρονικά παιχνίδια, παρουσιάσεις καλλιτεχνών και ασύρματα wi-fi δίκτυα για απεριόριστη πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε πολλά κεντρικά σημεία της πόλης. Τα κομβικά σημεία του Athens Digital Week είναι οι Πλατείες Συντάγματος, Κοραή και Ηρακλειδών (Θησείο) και οι πολυκινηματογράφοι Cineplex Cosmopolis και Star City.

To Αthens Digital Week τελεί υπό την αιγίδα της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών, ενώ υποστηρίζεται από την ακαδημαϊκή κοινότητα και πολλούς ερευνητικούς και τεχνολογικούς φορείς, μεταξύ των οποίων και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης.

Μάθετε Περισσότερα